Hilgers van Feyenoord-target naar Twente-wissel: "Doet wat met je"

29 december 2022, 15:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mees Hilgers werd deze zomer gelinkt aan [a,https://www.footballtransfers.com/nl/teams/nl/feyenoord,_blank,Feyenoord] na een uitstekend seizoen, maar FC Twente wilde niet meewerken. Waar hij vorig jaar onomstreden was in de Enschedese achterhoede, moet hij nu serieus vechten voor zijn plekje. De verdediger heeft met Robin Pröpper Julio Pleguezuelo twee sterke concurrenten.

Tegen NEC, Fortuna en Fiorentina begon het talent op de reservebank. "De trainer bepaalt, ik ben niet iemand die dan vervelend wordt. Maar het rouleren doet wel iets met het vertrouwen. Ik ben een speler die ritme nodig heeft om in vorm te komen", vertelt Hilgers in gesprek met TC Tubantia. Tegen de Italiaanse subtopper gaf hij als invaller wel zijn visitekaartje af. Hij hield zich uitstekend staande. "Ik had na die eerste helft iets van: als iemand mij gaat dollen, dan pak ik hem aan."

Lees ook: Van Wolfswinkel schrok van zwak Twente: "Speelden als kleuters"

De eerste helft was volgens hem slecht. Daar draaide hij niet omheen. "We speelden alleen maar lange ballen naar die lantaarnpalen van Fiorentina achterin, en dan weet je dat die ballen net zo snel terugkomen. We liepen met de koppies naar beneden. In de rust hebben we gezegd dat dat we een andere houding moesten aannemen."

Volgens de mandekker was in de tweede helft inderdaad een andere ploeg te zien. "Toen we voor de tweede helft het veld opkwamen zag je al meteen een heel andere uitstraling bij ons. We gingen voetballen en vanaf dat moment merkte je ook dat ze helemaal niet zo goed zijn. Ik vind ons beter. Ik ben er ook van overtuigd dat wij het gaan redden", aldus Hilgers, die met FC Twente de eerste wedstrijd met 2-1 verloor. Volgende week is de return in Enschede.

Lees ook: Jans heeft vertrouwen en waarschuwt Fiorentina: "Hel van Enschede"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeg maar dank je wel tegen ome streuer .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen