Crisis bij FC Utrecht compleet ondanks sprookjesterugkeer Dost

20 augustus 2022, 22:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De crisis is compleet bij FC Utrecht. Na twee teleurstellende remises ging de ploeg van Henk Fraser met 3-2 onderuit bij FC Emmen, ondanks een treffer van Bas Dost op vertrouwde grond. Daarmee houdt Dost zijn indrukwekkende statistieken nog altijd intact, maar kon hij geen stokje steken voor de matige start van zijn nieuwe ploeg.

FC Utrecht, dat via Anastasios Douvikas al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam, kocht uiteindelijk weinig voor de treffer van Dost. Utrecht staat na drie speelronden pas op twee punten, ondanks het feit dat het programma met RKC, Cambuur en Emmen op voorhand eenvoudig leek. Het zorgt voor de eerste tekenen van een crisis bij de subtopper, waar de spelers gedesillusioneerd afdropen.

En dat terwijl het er voor rust nog zo mooi uit zag voor de bezoekers, nadat Dost op bezoek bij zijn jeugdliefde de score opende. Vijftien jaar geleden maakte Dost zijn debuut in het profvoetbal namens FC Emmen. In 23 wedstrijden in de Eerste Divisie tekende Dost voor zes doelpunten, waarna hij een transfer naar Heracles verdiende. Slechts eenmaal keerde hij sindsdien terug op de Oude Meerdijk, tijdens een bekerduel met Heerenveen in 2010. Zaterdagavond gebruikte Dost zijn neusje voor de goal uitgerekend op de plek waar hij dat het eerst deed.

Dost bracht FC Utrecht zaterdagavond na ruim een halfuur spelen uit een hoekschop op een 1-2 voorsprong. Het betekende alweer zijn derde treffer van het seizoen. Daarmee loopt de aanvaller nog altijd één op één sinds zijn rentree op de Nederlandse velden. Eerder hielp Dost zijn nieuwe ploeg met twee goals aan een gelijkspel tegen RKC Waalwijk, waardoor hij nu de koppositie van de topscorerslijst deelt met Sydney van Hooijdonk (SC Heerenveen) en Steven Bergwijn (Ajax). 

Opstellingen en beoordelingen*

FC Emmen: Eric Oelschlägel 5; Keziah Veendorp 5,5, Miguel Araujo 6, Jeroen Veldmate 5,5 (74. Heylen -), Jeff Hardeveld 5,5; Lucas Bernadou 6,5, Jari Vlak 6,5; Ole Romeny 6,5 (87. Fernando Pacheco -), Mark Diemers 7 (74. Toufiqui -), Rui Mendes 6; Richairo Živkovic 5 (74. Assehnoun)

FC Utrecht: Vasilis Barkas 7, Hidde ter Avest 6,5, Ruben Kluivert 6, Nick Viergever 6,5, Modibo Sagnan 5 (46. Decevio van der Kust 6), Can Bozdo?an 6 (68. Taylor Booth 6), Luuk Brouwers 5,5, Othmane Boussaid 6, Daishawn Redan 5,5, Bas Dost 7, Anastastios Douvikas 6,5 (68. Sylla 6)

* Spelers moeten ten minste twintig minuten in actie komen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gerwin
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Net wat Hugo Borst al zei, 'er zit al jaren geen lijn in'. Niet herkenbaar in de spelopvatting. Totaal niet. Vind ik wel jammer, ik kom ze graag supporten op de BunnikSide. Er van uitgaande dat ze trainen op spelsituaties zou ik dat graag tijdens een wedstrijd uitgevoerd zien worden. Maar helaas, dat was vijf jaar geleden voor het laatst. Dit wordt weer een seizoen van hangen en wurgen, vrees ik...

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Utrecht wordt geleidt door een supporter. Een geldschieter met veelste veel alleen zeggenschap . Elk jaar veel net niet spelers ,die dan gespeeld hebben bij clubs van naam . En dan in mei weer verkopen omdat het niks is Het vaak negatieve saldo wordt glad gestreken door v seumeren .

Gerwin
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, fc Utrecht zit op dit moment wel in een dip! Maar toch, dank aan Van Seumeren. Met z'n geld én met z'n clubliefde heeft hij fc Utrecht wel op de been gehouden. En op deze 'crisis' kan alleen maar wat beters volgen. Een goed (in de club-) ingewijde vriend van me beweert dat tenminste. En als het over de club gaat heeft hij vaak gelijk! Hij vertelde me het volgende: Van Seumeren verkoopt zijn Fc Utrecht aandeel aan een nog rijker persoon in de Fc Utrecht kring. (Dus méér vermogen om de top ambities waar te maken!). Het stadion wordt aangekocht (kantoren op de hoeken worden uitgekocht). Ik hoop dat m'n maat gelijk heeft. Hoop van wel! Dat van Klaiber terug naar Utrecht wist hij me vorige week ook al te vertellen. Mooi dat ie weer terug is! Dussss... Uiteindelijk komt het goed met Fc Utrecht 😁

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoop ik voor je ,maar ik hoor al jaren dit soort goed nieuws van utrechtfans. V seumeren heeft veel glad gestreken ,maar niks opgebouwd . Omdat hij vaak beslissingen neemt/nam als supporter . Ook als er volgens jouw bron iemand die nog rijker het overneemt vraag ik me af of v seumeren het los laat. En of die nieuwe man ,niet hetzelfde gaat doen als v seumeren gedaan heeft . Voor nu dit seizoen zit je vast aan deze matige selectie. Met heel veel spelers in de 30. Die nooit beter worden alleen maar slechter. Een geen een noemenswaardig talent

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ah joh, geen zorgen. Volgende week krijgen ze Ajax op bezoek. Dat is de enige wedstrijd dat ze wél kunnen voetballen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Willen spelen lijkt het soms wel

Gerwin
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Inderdaad. Weinig bezieling.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen