Opvallende Dumfries statistiek bevestigt intenties winnend Inter

20 augustus 2022, 22:36

Denzel Dumfries was vorige week de reddende engel van Internazionale op bezoek bij Lecce (1-2), zaterdagavond was dat in eigen huis tegen La Spezia niet nodig. Maar een statistiek van de Nederlandse rechtsachter maakte de intenties van I Nerazzurri wel duidelijk in het duel dat door goals van Lautaro Martínez, Hakan Calhanoglu en Joaquin Correa uiteindelijk met 3-0 gewonnen werd.

Halverwege was de stand 1-0 in het voordeel van Internazionale, dat aan de bal een flink overwicht had en zichtbaar wilde aanvallen. De statistiek van Dumfries, die na zijn heldenrol vorige week ditmaal wel aan de aftrap mocht beginnen, maakte dat duidelijk. De Nederlandse rechtsback kwam namelijk voor de pauze al tot acht (!) balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied en dat was vaker dan elke andere speler van Internazionale.

De aanvallende intenties betaalden zich na de pauze uit toen Calhanoglu uit de kluts de tweede Internazionale-goal binnenschoot (zie onder). Het was, zonder strafschoppen, pas zijn eerste doelpunt vanuit binnen het zestienmetergebied voor de nummer twee van Italië van vorig jaar. Joaquin Correa zorgde uit een goed uitgespeelde aanval vlak voor tijd voor de eindstand

Voorlopig staat Internazionale na de tweede zege uit even zoveel duels bovenaan van Italië, maar weet dat de volledige concurrentie, AS Roma, Juventus, AC Milan, Napoli en Atalanta Bergamo, ook nog op die score kan komen later dit weekend. Dumfries maakte de negentig minuten vol bij Internzionale, terwijl Robin Gosens na ruim een uur invaller was en Stefan de Vrij ook het duel volmaakte.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen