Fraser boos over ophef na uitspraken over papadag co-aanvoerder

20 augustus 2022, 22:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van der Maarel werd afgelopen week voor de tweede keer vader en besloot om het duel in Emmen van zijn ploeg FC Utrecht zaterdagavond over te slaan voor een papadag. Er kwam veel kritiek op de aanvoerder van de Domstedelingen, maar trainer Henk Fraser nam zijn pupil in bescherming. Hij had met de kennis van nu dezelfde keuze gemaakt.

Tijdens het persmoment van vrijdag liet Fraser nog in het midden wat zijn gedachte was over het besluit van Van der Maarel, maar wilde een dag later tegenover ESPN aan alle onduidelijk een einde maken. Hij vond dat het niet goed weergegeven was in de media en dat er mensen beschadigd zijn. "Ik ben heel blij dat ik hier vooraf over gesproken heb met Mark. Ik ben blij dat Mark mij nu iets beter ken en hij weet wat we hebben besproken", begon de coach.

"Nu ik wat verstandiger en ouder ben, zou ik dezelfde beslissing nemen als hij. Dat zegt denk ik wel genoeg", maakte Fraser zijn steun aan Van der Maarel duidelijk. Over de berichtgeving was hij ook duidelijk: ondanks dat hij zich niet openlijk uitsprak voor het besluit, baalde hij ervan dat er dus werd gesuggereerd dat hij het niet zou begrijpen. "Het ging van kwaad tot erger. Dan gaan ze zeggen dat ik het gek vond, maar dat heb ik al helemáál niet gezegd", aldus Fraser.

Lees ook: Fraser mag hopen op Klaiber en wijst nieuwe captain Utrecht aan

Vraagtekens over Van der Maarel

In het Algemeen Dagblad werden er wel vraagtekens gezet bij zijn afwezigheid. "De tijden zijn blijkbaar veranderd", zei Rinus Israël daarover. "En hoe zielsveel ik ook hou van mijn kinderen; ik had het ook nooit gedaan. Dat werd echt niet geaccepteerd." Ook Robert Maaskant vindt het opmerkelijk. "Ik snap dat je als trainer niet blij bent de beslissing van Van der Maarel, juist omdat FC Utrecht toch al zoveel spelers mist. En eerlijk gezegd verrast zijn beslissing me ook", zei hij in de ochtendkrant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen