'Memphis akkoord met Barcelona, dat eindelijk af is van Umtiti'

20 augustus 2022, 21:21

Memphis Depay (28) is op weg naar de uitgang bij FC Barcelona. De aanvaller zou met de Catalaanse club inmiddels een akkoord hebben bereikt over de ontbinding van zijn nog één jaar lopende contract. Juventus wordt volgens transferjournalist Gianluca Di Marzio spoedig officieel zijn nieuwe club, al zijn daarvoor nog niet alle plooien gladgestreken.

Dat schrijft Di Marzio zaterdagavond over Memphis, wiens zaakwaarnemer momenteel al in Italië verbijft. Opvallend genoeg doet hij dat in Milaan, maar Memphis wacht nog wel degelijk op groen licht vanuit Turijn, waar hij zeer vermoedelijk gaat voetballen voor Juventus. Ook is het duidelijk waarom het management van de aanvaller in Milaan bivakkeert en niet in Turijn. 

Memphis advocaat, Sebastien Ledure, die ook betrokken was bij de onderhandelingen over de terugkeer van Romelu Lukaku naar Internazionale, zit zaterdagavond namelijk op de tribunes in het Giuseppe Meazza om de wedstrijd van I Nerazzurri te bekijken. De advocaat van Memphis komt al in actie in Italië omdat de Nederlander met FC Barcelona al een akkoord zou hebben bereikt over de ontbinding van zijn contract.

Het is onduidelijk of de nieuwe club van de aanvaller nog iets moet overmaken naar Catalonië of dat men in Camp Nou genoegen neemt met het feit dat ze af zijn van de loonkosten van Memphis. De gesprekken met de Oude Dame over de voorwaarden van een contract bij Juventus zijn nog in volle gang. Memphis zou relatief hoog in de boom zijn gaan zitten wat zijn eisen betreft, toch hoopt Massimiliano Allegri de Nederlander aan zijn keurkorps te kunnen toevoegen.

Lees ookXavi looft Frenkie en gaat in op situatie Memphis: "Reken op hem"

Umtiti naar Lecce

Niet alleen van Memphis gaat FC Barcelona afscheid nemen, ook voor Samuel Umtiti is eindelijk een oplossing gevonden. De Fransman mag al meer dan een jaar uitkijken naar een andere club, maar wil vanwege zijn salaris van zo'n twintig miljoen euro niet vertrekken, ondanks dat hij amper tot niet aan spelen toekomt. Maar inmiddels is hij akkoord gegaan met een verhuur aan Lecce, dat geen salaris overneemt, maar alleen per speelminuut betaalt aan FC Barcelona. Slechts een heel kleine financiële meevaller, maar het helpt wel in de race om alle zomeraanwinsten ingeschreven te krijgen - wat met Jules Koundé onder meer nog moet gebeuren. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen