Senesi volgt pijnlijk Martinez-voorbeeld, Mbappé-cijfers Becker

20 augustus 2022, 20:20   Bijgewerkt: 20 augustus 2022, 20:26

Lisandro Martinez werd bij Manchester United in zijn tweede Premier League-wedstrijd halverwege gewisseld door Erik ten Hag bij een forse achterstand, maar de van Feyenoord overgekomen Marcos Senesi overkwam zaterdagavond hetzelfde met Bournemouth. De Argentijn mocht halverwege met een 0-2 achterstand achterblijven in de kleedkamer, maar ook zonder hem volgde een forse nederlaag tegen Arsenal: 0-3.

Voor Senesi is de start in de Premier League bijzonder zwaar, want vorige week viel hij met zijn eerste minuten in tegen Manchester City (4-0 nederlaag) en ditmaal mocht hij aan de aftrap staan tegen Arsenal. Maar na twee treffers van Martin Ødegaard binnen tien minuten was het verschil gemaakt. In de tweede helft maakte William Saliba een prachtige derde goal en zag Gabriel Jesus de vierde treffer van de avond afgekeurd worden vanwege buitenspel, maar kwam de zege geen seconde meer in gevaar.

Gelukkig voor Senesi pakte Bournemouth in het eerste duel in Engeland zonder hem wel meteen drie punten (2-0 van Aston Villa), waardoor de ploeg na City en Arsneal te hebben getroffen nog niet onderop staat. The Gunners starten het nieuwe seizoen met negen uit drie indrukwekkend, want ook de manier waarop gevoetbald wordt én doelcijfers (+7) is overtuigend.

Union Berlin – RB Leipzig 2-1

Voor Sheraldo Becker was de zaterdagavond tegen RB Leipzig eentje om niet snel te vergeten. Al in de eerste helft zorgde hij met een goal en assist hoogstpersoonlijk voor de 2-0 voorsprong en het was al de vijfde (!) maal dit kalenderjaar dat hij betrokken was bij minimaal een doelpunt én assist. De enige andere speler die dat in de vijf grote Europese competities ook deed dit kalenderjaar, was Paris Saint-Germain-ster Kylian Mbappé. Het was zaterdag in de Duitse hoofdstad in elk geval genoeg voor de zege, want de aansliuitingsgoal van Willi Orban kwam te laat voor de bezoekers.