FA grijpt in na 'knokpartij': Tuchel wordt harder gestraft dan Conte

20 augustus 2022, 09:00   Bijgewerkt: 20 augustus 2022, 09:06

Thomas Tuchel en Antonio Conte zijn door de FA bestraft voor hun gedrag tijdens de wedstrijd tussen Chelsea en Tottenham Hotspur. De managers hadden het op Stamford Bridge continu met elkaar aan de stok en dat resulteerde uiteindelijk in twee rode kaarten. Daar was de Engelse voetbalbond niet blij mee.

Tuchel en Conte lieten zich tijdens de Londense derby van hun slechtste kant zien. De ervaren trainers hadden hun steeds met elkaar aan de stok en na de late 2-2 van Tottenham ging het helemaal mis. Tuchel en Conte schudden elkaar nog wel de hand, maar de Duitser was er niet blij mee dat de Italiaan hem daarbij niet in de ogen keek. Daarna ging het weer helemaal mis.

Scheidsrechter Anthony Taylor besloot beide kemphanen te bestraffen met een directe rode kaart. Dat lijkt Tuchel een stuk duurder te komen staan dan Conte. De manager van Chelsea krijgt een geldboete van ruim 41.000 euro en moet vrezen voor een wedstrijd schorsing. Conte hoeft geen duel te missen, maar moet ook zijn portemonnee trekken. Hij moet bijna 18.000 aftikken.

Lees ook: Tuchel en Conte kunnen elkaars bloed wel drinken na verhitte derby

Het zou echter zomaar kunnen dat Tuchel zondagmiddag gewoon op de bank zit als Chelsea een bezoekje brengt aan Leeds United. De schorsing van de oefenmeester gaat nog niet in disciplinaire commissie nog met verdere details moet komen. Na de wedstrijd tegen Leeds wacht voor The Blues een thuiswedstrijd. Volgende week zaterdag komt Southampton op bezoek in Londen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is dit wat ze bedoelen met "een gouden handdruk" ?😎

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen