Nachtmerrie Kuijt met ADO duurt voort, verrassende koploper

19 augustus 2022, 22:00   Bijgewerkt: 19 augustus 2022, 22:37

Dirk Kuijt (42) heeft vrijdagavond de derde wedstrijd onder zijn hoede verloren met ADO Den Haag. Ditmaal ging het mis op bezoek in Maastricht bij MVV (3-1), waardoor de druk op de oefenmeester flink zal toenemen. Bij Willem II zal het na de eerste zege juist rustiger worden, terwijl FC Eindhoven de verrassende nieuwe koploper is van de Eerste Divisie samen met Roda JC. 

De trainersloopbaan van Dirk Kuijt begint steeds meer op een nachtmerrie te lijken. Na de 4-0 nederlaag bij Heracles Almelo, ging de ploeg vorige week in eigen huis onderuit tegen FC Den Bosch. In Maastricht ging al na zestien seconden al mis en stond Kuijt met zijn elftal alweer op achterstand. Daarna had zijn elftal weliswaar sterk de overhand in het duel, maar ging het mede dankzij vele gemiste kansen en een foutje van keeper Hugo Wentges voor de derde maal onderuit. Met de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/406035/kuyt-belandt-in-wespennest-enorm-salaris-verheydt-lekt-uit/,_blank,naar verluidt dure] Thomas Verheydt werd weliswaar het eerste doelpunt van dit seizoen gemaakt, maar heel positief zal Kuijt daar niet naar kijken.

Willem II – Telstar 2-1

Net als ADO Den Haag kende Willem II ook een matige seizoenstart met gelijkspel en nederlaag, waardoor trainer Kevin Hofland breeduit zal glimlachen na de moeizame zege op Telstar vrijdagavond. Met Matthias Verreth en Max Svensson toonden de doelpunten van de Tilburgers opvallend veel gelijkenissen, die de tegengoal van Glynor Plet ongedaan maakten. Met Michael de Leeuw voor het eerst in de basis schrijven de Tilburgers eindelijk de eerste zege bij en heeft Hofland weer wat meer lucht.

Helmond Sport – FC Eindhoven 0-1

Vorig seizoen kende Rob Penders een geweldig seizoen in de Eerste Divisie en na een flinke exodus leek het een veel moeilijker seizoen te worden voor de Eindhovenaren. Maar vooralsnog neemt de ploeg van Penders razendknap de leiding van de razendsterke competitie met deze derde derbyoverwinning op rij: na FC Den Bosch (1-3) en Willem II (2-1) werd het ambitieuze Helmond Sport verslagen dankzij een late treffer Koen Oostenbrink (zie onder).

Overige uitslagen:

FC Den Bosch – Roda JC 0-3

NAC Breda – TOP Oss 1-0

FC Dordrecht – Jong FC Utrecht 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JanDo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tjonge jonge, ADO toch! Schop die Kuyt er toch uit! Hij doet alsof hij het kan! Maar een goede voetballer is geen goede trainer! Nog 2 wedstrijden geef ik hem....dat krijgt ie een vliegticket!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen