Ten Hag rondt bliksemtransfer af en heeft vierde aanwinst binnen

19 augustus 2022, 21:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag heeft zijn nieuwe middenvelder razendsnel te pakken. Casemiro (30) is vrijdagavond namelijk officieel speler van Manchester United. De overgang raakte de afgelopen dagen in een stroomversnelling en inmiddels is er witte rook. Speeltijd tegen Liverpool komende maandag lijkt overigens nog steeds onwaarschijnlijk gezien al het papierwerk.

Beide clubs hebben een akkoord bevestigd, terwijl de Braziliaan zelf eerder al een overeenkomst sloot met The Red Devils. Casemiro tekent een contract tot 2026, met de optie voor nog een extra seizoen. Casemiro kost meer dan zestig miljoen euro, met ook nog eens ruim tien miljoen euro aan bonussen. Daarmee doet Real Madrid goede zaken, aangezien Carlo Ancelotti al liet doorschemeren de opvolgers voor de Braziliaan al in huis te hebben met onder maar Eduardo Camavinga. 

Casemiro moet de medische keuring nog wel doorstaan en een werkvergunning krijgen, maar beide onderdelen lijkt slechts een formaliteit die de gecommuniceerde overgang niet meer in de weg zullen zitten. Maandag 22 augustus neemt Real Madrid nog afscheid van de middenvelder, met onder meer voorzitter Florentino Pérez. De controleur won achttien prijzen in de Spaanse hoofdstad: 5x Champions League, 4x wereldbeker, 3x Europese supercup, 3x kampioen van Spanje, 3x Spaanse supercup en eenmaal de Copa del Rey.

Lees ook: Eindelijk goed nieuws voor Ten Hag: Ancelotti bevestigt transfer

Perspectief Casemiro

Casemiro gaat veel meer verdienen dan hij bij Real Madrid deed, maar een verdubbeling waarover eerder gesproken werd, is zeker niet aan de orde. Wel wordt hij een van de absolute grootverdieners. Ook gaf hij zelf aan toe te zijn aan een nieuw avontuur en wilde daarom naar de Premier League overstappen. De interesse van Manchester United kwam dinsdag voor het eerst naar buiten en drie dagen later kwam de bliksemtransfer al rond: bijzonder snel in de wetenschap dat andere deals weken of soms maanden duren bij de Engelse topclub.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

WillemStroop19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel tevreden

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen