'Feyenoord met jeugddebutant tegen RKC', Slot blij met Hancko

'Feyenoord met jeugddebutant tegen RKC', Slot blij met Hancko

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 augustus 2022 – Feyenoord begint zondag tegen RKC Waalwijk hoogstwaarschijnlijk met een basisdebutant uit eigen kweek aan de aftrap. Na een teleurstellend optreden van Marcus Pedersen als linksback verhuist de Noor naar de rechterkant van de defensie. Volgens Rijnmond krijgt jeugdspeler Quilindschy Hartman links achterin de kans. 

Feyenoord kan naast de aanstaande versterking David Hancko nog geen beroep doen op Marcos López. De van San José Earthquakes overgenomen linksback zal nog niet bij de wedstrijdselectie zitten voor het duel met de Waalwijkers. Datzelfde geldt voor aankoop Igor Paixão. Daardoor maakt de twintigjarige linksback Hartman zijn basisdebuut namens Feyenoord.

Lees ook: 'Feyenoord staakt gesprekken met Twente; Hancko goedkoper'

De jonge verdediger zat tegen Vitesse en SC Heerenveen al bij de wedstrijdselectie, maar maakte nog niet zijn debuut. Hartman gaat de achterhoede vormen met Pedersen, Lutsharel Geertruida en Gernot Trauner. Dat betekent dat de gehuurde aanwinst Jacob Rasmussen zijn basisplaats kwijt is. De Deense verdediger maakte in de eerste twee duels nog geen onuitwisbare indruk.

Slot kan niet wachten tot hij David Hancko aan de selectie kan toevoegen. Feyenoord is bereid ruim acht miljoen euro te betalen om de linkspoot los te weken bij Sparta Praag. "Een fysiek sterke jongen. Sterk in de duels, snel, zeker op langere afstanden. Dus hij kan ook met ruimte in zijn rug goed uit de voeten", vertelde Slot vrijdagmiddag tijdens de persconferentie.

Reacties

gerelateerd