Transferweekje: Ten Hag kan rol spelen in Nederlandse titelstrijd

20 augustus 2022, 12:09

Het seizoen is begonnen, maar er wordt nog altijd volop gehandeld op de transfermarkt. Over anderhalve week sluiten de loketten. Wat staat ons de komende tijd te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Spitsenjacht Manchester United

Met de naderende komst van Casemiro krijgt het middenveld een volgende impuls onder Erik ten Hag, maar het is sterk de vraag of de oefenmeester tevreden is, aangezien Frenkie de Jong de droommiddenvelder was. Daar moet het echter niet bij blijven, want voorin moet er een diepe spits bij, na de aanstaande breuk met Cristiano Ronaldo. Deze week passeerden de nodige opties de revue: Alvaro Morata (AS), Matheus Cunha (Fabrizio Romano), Pierre-Emerick Aubameyang (Sky Sports), Marko Arnautovic (The Athletic) en Jamie Vardy (The Sun). Maar met geen van hen is er echt al concreet een deal en dan te bedenken dat er ook nog naarstig naar een buitenspeler wordt gezocht...

Speelt Ten Hag rol in titelstrijd Eredivisie? 

In de zoektocht naar flankspelers heeft Erik ten Hag zijn zinnen al langer gezet op de komst van Antony, maar Ajax is nog altijd niet bereid om mee te werken aan een transfer. Fabrizio Romano meldde zelfs dat de Amsterdammers een bod van tachtig miljoen euro hebben afgeslagen op de Braziliaan. De verwachting is echter dat United zich de komende dagen nogmaals gaat melden voor de sterspeler van Ajax. Als goedkoper alternatief overweegt United een bod op PSV-buitenspeler Cody Gakpo. Als een van de twee Eredivisie-topspelers wordt verkocht, verliest Nederland een van de beste spelers van de velden. Ongetwijfeld gaat dat ook invloed hebben op de strijd om het kampioenschap in de Eredivisie.

Verbouwing Feyenoord bijna klaar

Met de naderende komst van Dávid Hancko, het binnenhalen van Timon Wellenreuther en Igor Paixao en de verhuur van talenten Lennard Hartjes en Thijs Jansen is Feyenoord bijna klaar op de transfermarkt. Fredrik Aursnes zal de deur nog achter zich dicht trekken, waar mogelijk geen opvolger voor komt, al is ook Sivert Mannsverk altijd nog een optie. Qua aanvallende middenvelder is Ezequiel Bullaude een serieuze optie, hij is ook dicht bij een transfer naar Rotterdam. Mogelijk dat Feyenoord toch nog een poging doet bij FC Twente: voor Ramiz Zerrouki en Mees Hilgers wilde men beide in Enschede de hoofdprijs, maar zal dat nog veranderen? Qua verkoop zal misschien Alireza Jahanbakhsh nog verkassen, mits de interesse serieus wordt vanuit Utrecht.

Doorselecteren Chelsea

De Champions League-winnaar voor Real Marid houdt dit seizoen flink huis in de A-selectie. Deels gedwongen, maar deels ook uit dorselecteren. Timo Werner is gewogen en werd te licht bevonden: hij keerde voor ongeveer een derde van het budget terug bij RB Leipzig. Gewogen en te licht bevonden zijn ook Hakim Ziyech en Christian Pulisic, voor wie de club nog een oplossing zoekt. Het huwelijk met Romelu Lukaku bleek voral ongelukkig, terwijl Antonio Rüdiger en Andreas Christensen transfervrij het Blues-hoofdstuk afsloten. Deze week werd Cesare Casadei gehaald, in navolging van Raheem Sterling, Marc Cucurella, Kalidou Koulibaly, Carney Chukwuemeka en misschien ook nog Frenkie de Jong? In elk geval interessant om de ontwikkelingen te volgen in Londen, waar FC Barcelona nog hoopt Marcos Alonso weg te plukken.

Memphis gaat Wijnaldum achterna

Georginio Wijnaldum koos met het oog op het WK al voor de Serie A en ziet Oranje-maatje Memphis Depay hoogstwaarschijnlijk hetzelfde doen. De aanvaller komt bij FC Barcelona niet meer in de plannen voor en mag zodoende op zoek naar een nieuwe werkgever. De Spaanse topclub is volgens Tuttosport bereid het contract van Memphis te verscheuren, waardoor Juventus hem transfervrij in kan lijven en hem een tweejarig contract kan aanbieden. Daar is voor Juventus echter wel enige haast bij geboden. De Turijnse topclub heeft een ultimatum gesteld. Als Memphis voor het verstrijken van die deadline nog geen speler van Juventus is, gaat de club zich bij Bologna melden voor Marko Arnautovic.

Zien we Ziyech na twee jaar al terug?

Antony kan Ajax deze zomer verlaten voor Manchester United en dus zijn de Amsterdammers al bezig met eventuele opvolgers. Mocht de handige Braziliaan daadwerkelijk de stap naar de Premier League gaan maken, dan komt men in de Johan Cruijff ArenA volgens De Telegraaf uit bij een oude bekende. Hakim Ziyech is op een zijspoor beland bij Chelsea en zou een terugkeer naar Ajax wel zien zitten. Daarin zou geld nog wel eens een belangrijke rol kunnen spelen. Chelsea kocht Ziyech twee jaar geleden namelijk voor liefst veertig miljoen euro van de Amsterdammers en zal het verlies willen beperken. Ook een huurconstructie is een optie, maar dan moet Ajax een deel van het riante salaris overnemen. Ziyech staat naar verluidt voor tien miljoen per jaar op de loonlijst op Stamford Bridge.

Reacties

RoyLandvreugd19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een lul is die Ten Hag toch geworden ,weet zeker dat hij t einde van het jaar niet zal halen daar bij Man-U

ChrisGeuze14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaat hij dan een paar spelers van Feyenoord wegkapen?😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen