'Feyenoord breekt transferrecord; Hancko op weg naar Rotterdam'

'Feyenoord breekt transferrecord; Hancko op weg naar Rotterdam'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 augustus 2022 – Feyenoord lijkt zich op zeer korte termijn te gaan versterken met Dávid Hancko. Eerder werd al bekend dat de Rotterdammers een persoonlijk akkoord hadden bereikt met de verdediger. Inmiddels lijken ook de laatste plooien tussen Feyenoord en Sparta Praag te zijn gladgestreken.

De Tsjechische journalist Ondrej Novacek van het medium iDNES meldt vrijdagochtend dat er een akkoord is over een transfersom. Feyenoord betaalt in eerste instantie acht miljoen euro voor Hancko. Dat bedrag kan door eventuele bonussen in de toekomst nog oplopen tot tien miljoen euro. Daarmee verbreekt Feyenoord opnieuw het transferrecord. Dat stond op naam van Quinten Timber, die deze zomer voor 7,2 miljoen euro werd weggeplukt bij FC Utrecht.

Het lijkt erop dat Feyenoord snel kan beschikken over Hancko. De aanstaande nieuweling zou al onderweg zijn naar Rotterdam voor zijn medische keuring. De wedstrijd van aanstaande zondag tegen RKC Waalwijk komt als vanzelfsprekend nog te vroeg, maar Feyenoord wil hem een week later in de eigen Kuip tegen FC Emmen wel al bij de wedstrijdselectie hebben. In Rotterdam wordt Hancko gezien als de ideale opvolger van de naar AFC Bournemouth vertrokken Marcos Senesi.

Lees ook: 'Feyenoord bereikt persoonlijk akkoord en wacht gesprekken af'

De interesse van Feyenoord in Hancko werd een tijdje terug al gemeld door 1908.nl, al leken de onderhandelingen met Sparta Praag lange tijd niet de goede kant op te gaan. Op het moment van Senesi naar Bournemouth vertrok, klopten de Rotterdammers meteen nogmaals aan in de hoofdstad van Tsjechië. Hancko speelde 102 wedstrijden voor Sparta Praag, waarin hij twintig doelpunten maakte en elf assists gaf. Hij lag nog tot medio 2024 vast in Praag.

Reacties

gerelateerd