AZ kan groepsfase ruiken: "Dan kan het nog spannend worden"

19 augustus 2022, 08:36

AZ won donderdagavond met 4-0 van Gil Vicente en heeft het ticket voor de groepsfase van de Conference League bijna binnen. De Alkmaarders moeten de klus volgende week donderdag zien te klaren in Portugal en daar hebben Pascal Jansen en Dani de Wit veel vertrouwen in.

AZ liep in het eigen AFAS Stadion in de slotfase uit naar een riante 4-0 overwinning. "Vier keer scoren in een Europese wedstrijd is hartstikke goed", vertelde trainer Jansen na afloop van de wedstrijd voor de camera van RTL. "En als ik kritisch ben, dan hadden we er nog wel een paar meer kunnen maken. Vooral in de tweede helft. Maar hier staat een tevreden trainer. We hebben het goed gedaan."

Volgende week donderdag moet AZ deelname aan de groepsfase van de Conference League veiligstellen in het Estádio Cidade de Barcelos, waar donderdag om 21.00 uur wordt afgetrapt. Jansen eist echter wel scherpte van zijn manschappen. "De wonderen zijn de wereld niet uit. Maar volgende week moeten we de klus definitief gaan klaren in Portugal. Daar heb ik alle vertrouwen in. Dit mag niet meer mis gaan."

Dani de Wit

De Wit was op zijn beurt goed voor een treffer en weet dat het bijna niet meer mis kan gaan. "Daar gaan we wel een beetje vanuit, maar we moeten altijd oppassen. Twee jaar terug hebben we uit bij Sparta in een helft een 4-0 voorsprong weggegeven. Daar ga je niet vanuit, het zijn gekke dingen. Maar we moeten niet tegen een vroege 1-0 aanlopen, dan weet je dat het misschien nog spannend wordt. Maar ik ga er vanuit dat we door zijn", aldus de middenvelder bij ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen