Van Wolfswinkel schrok van zwak Twente: "Speelden als kleuters"

19 augustus 2022, 08:00

Ricky van Wolfswinkel schrok donderdagavond van het niveau dat FC Twente in de eerste helft haalde. De club uit Enschede leek in de play-offs van de Conference League op weg naar een dikke nederlaag, maar kon de schade beperken tot een 2-1 zeperd. Van Wolfswinkel weet dat het in de return anders moet.

"Zonde, dat is natuurlijk niet hoe we wilden beginnen", aldus Van Wolfswinkel bij ESPN over de vroege 2-0 achterstand. "We speelden als een paar kleuters die op schoolreisje waren in Florence. We kwamen onze afspraken niet na, het leek wel of veel spelers erg onder de indruk waren. In de tweede helft deden we dat een stuk beter. Dat moeten we doortrekken naar volgende week donderdag."

Lees ook: Jans heeft vertrouwen en waarschuwt Fiorentina: "Hel van Enschede"

De ervaren spits kwam er zelf amper aan te pas op Italiaanse bodem, al heeft hij vertrouwen in de return. "Als je ballen toont en durft te voetballen, dan kunnen wij thuis gewoon winnen. We mogen trots zijn op zo'n tweede helft na zo'n dramatische eerste helft. Het was genieten van de supporters en het stadion, de hele entourage. Dat zal donderdag niet anders zijn en dat is het in ons voordeel. Dan moeten we ons de hele wedstrijd laten zien."

Joshua Brenet

Ook rechtervleugelverdediger Joshua Brenet was niet blij met de eerste helft. Net als ploeggenoot Van Wolfswinkel verwacht hij volgende week een beter Twente in de eigen Grolsch Veste. "We zijn anders de kleedkamer uitgekomen en meer ons eigen spel gespeeld. We hebben een goede goal kunnen maken, dus er is nog veel hoop. Ik heb daar alle vertrouwen in, je moet altijd positief blijven denken en niet opgeven", aldus Brenet bij ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen