FC Twente verliest, maar mag blijven hopen op Europees ticket

18 augustus 2022, 23:03

FC Twente heeft, ondanks een 2-1 nederlaag tegen Fiorentina, nog altijd hoop op Conference League kwalificatie. Na een uiterst dramatische eerste helft, waar de Tukkers heel vroeg tegen een 2-0 achterstand aankeken, vonden ze de aansluiting via invaller Vaclav Cerny. In Enschede wacht FC Twente volgende week dus nog een flinke klus, maar hebben ze nog alles om voor te spelen.

Met Fiorentina trof de ploeg van trainer Ron Jans op papier de lastigst mogelijke tegenstander in de strijd om kwalificatie. De Tukkers kwamen in de vorige ronde eenvoudig voorbij het Servische FK Cukaricki (3-1 en 4-1 overwinningen) en werden daarna gekoppeld aan de ploeg uit Florence, wat dus de laatste horde is. Een voordeel dat FC Twente had ten opzichte van Fiorentina, was dat het al vier officiële wedstrijden in de benen had zitten en elke wedstrijd in een overwinning eindigde.

Fiorentina had er slechts één gespeeld en koos bovendien voor veel wijzigingen in de opstelling. Nam Fiorentina deze kwalificatie dan toch minder serieus dan verwacht? Sofyan Amrabat, die wel in de basis mocht beginnen, zei vooraf dat dit zeker niet het geval zou zijn en dat zijn trainer zijn basiself vaak wijzigt. Uit de openingsfase bleek hiervan geen woord gelogen te zijn, want al na twee speelminuten keek FC Twente tegen een achterstand aan. Nicolas Gonzalez werd volledig vrijgelaten in het zestienmetergebied en kon zo de 1-0 binnenkoppen.

Naast de regen die uit de lucht viel in Florence, regende het ook kansen voor de thuisploeg. De Tukkers kregen maar geen grip op de wedstrijd. Na ruim een halfuur spelen verdubbelde Arthur Cabral de score. Riccardo Sottil kwam er voor de zoveelste keer langs aan de linkerkant en leverde een vlijmscherpe voorzet af op zijn spits, die de bal slechts binnen hoefde te glijden: 2-0. Meer dan een vrije trap van Michel Vlap die naast de paal belandde konden de Tukkers voor rust niet terugdoen, waar een derde goal aan de overkant nog eerder in de lucht hing.

Na de theepauze begon FC Twente sterker en kregen ze zowaar wat overwicht. Dit resulteerde na een uur spelen in een uitstekende steekpass van Gijs Smal op de net ingevallen Cerny die de bal op zijn beurt in het zijnet schoof. De Tukkers hadden die uiterst belangrijke aansluitingstreffer te pakken: 2-1. En dit was duidelijk niet genoeg, want Twente drukte door en bleef de betere ploeg, waar de Italianen duidelijk van geschrokken waren. Het contrast was groot na zo'n eenvoudige eerste helft.

In de slotfase kwam er echter geen verandering meer in de stand, ondanks pogingen van beide kanten, waardoor Twente volgende week een 2-1 nederlaag weg moet zien te poetsen. Uit de tweede helft zal de ploeg van Jans vertrouwen putten voor de returnwedstrijd, maar het zal een hels karwei worden om de groepsfase van de Conference League te halen.

Opstelling en beoordelingen:*

FC Twente: Unnerstall 5.5; Brenet 4.5, Pröpper 5.5, Pleguezuelo 5 (46. Hilgers 6.5), Smal 6; Zerrouki 5 (90. Steijn -), Vlap 5.5, Sadilek 5.5; Rots 5 (46. Cerny 6.5), Van Wolfswinkel 5, Misidjan 5.5 (77. Tzolis -).

Man of the Match: Riccardo Sottil

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen