Ajax slaat slag: Timber verlengt contract, ondanks interesse

18 augustus 2022, 19:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax en Jurriën Timber gaan langer met elkaar door. Speler en club hebben een akkoord bereikt over een verlenging van het contract. Waar de verdediger in eerste instantie tot medio 2024 vastlag in de Johan Cruijff ArenA, is daar inmiddels een jaar bijgekomen.

Het mag een stunt genoemd worden dat de Amsterdammers de verbintenis hebben verlengd, omdat er veel interesse voor de verdediger was. Timber werd veelvuldig in verband gebracht met Manchester United, maar meerdere clubs uit de Premier League zouden wel oren hebben naar een samenwerking met het toptalent. De mandekker zou zelf vinden dat hij nog niet is uitgeleerd bij Ajax en mede door het wereldkampioenschap in november leek een transfer hem niet slim op dit moment.

Het contract van de verdediger is opengebroken, opgewaardeerd en verlengd tot de zomer van 2025. Timber was afgelopen seizoen onomstreden onder Erik ten Hag en ook Alfred Schreuder heeft veel vertrouwen in de verdediger, die niet alleen als centrale verdediger maar ook als rechtsback kan fungeren. In de Johan Cruijff ArenA is hij zeker in het hart van de defensie en ook Louis van Gaal lijkt gecharmeerd te zijn van de twintiger. De bondscoach zou hem hebben geadviseerd om deze zomer in Nederland te blijven en daar heeft de verdediger naar geluisterd.

De Telegraaf weet dat Timber door de nieuwe verbintenis een van de grootverdieners is geworden in Amsterdam. Ajax hoefde daar niet lang over te twijfelen, omdat niemand binnen de bestuurskamers eraan twijfelt dat hij binnen een paar jaar voor tientallen miljoenen euro's de overstap gaat maken naar een club uit een topcompetitie. Deze contractverlenging is in de ogen van de bestuurders een investering voor later.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen