Kuyt belandt in 'wespennest': enorm salaris Verheydt lekt uit

Kuyt belandt in 'wespennest': enorm salaris Verheydt lekt uit

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 augustus 2022 – Thomas Verheydt is momenteel de best verdienende speler ooit bij ADO Den Haag. De fysiek sterke spits stond deze zomer op de radar bij drie Aziatische clubs, maar besloot die aanbiedingen naast zich neer te leggen. Voor die geste is hij dus beloond met een behoorlijke loonsverhoging. Hij zou een half miljoen per jaar krijgen.

De club moest de afgelopen jaren juist bezuinigen op salarissen. Waar Lex Immers, Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers in het verleden tweeënhalve ton per jaar kregen, was dat afgelopen seizoen niet meer mogelijk voor de spelers van ADO Den Haag. Nu wordt er dus een uitzondering gemaakt voor Verheydt, die in een klap de bestbetaalde speler ooit wordt van de Haagse club. Met een enorm loon en een driejarig contract werd hij na een uitstekend seizoen binnenboord gehouden. Dertig doelpunten maakte hij namens de club.

Dirk Kuyt denkt dat het hoge salaris van Verheydt niet tot problemen gaat leiden in de groep. "Als speler zou ik het wel lekker vinden om met iemand te spelen die dertig goals of meer zou kunnen maken. Maar ik heb absoluut niet het gevoel dat spelers er problemen mee hebben", vertelt de oefenmeester in gesprek met De Telegraaf.

Wespennest
De trainer van ADO zou volgens het medium in een 'wespennest' beland zijn. De Spaanse eigenaar Ignacio Beristain zou technisch directeur Daryl Janmaat als loopjongen gebruiken. Zo moesten zonen van de eigenaar met diverse jeugdelftallen van de club meetrainen. Kuyt zou daarnaast weinig tot geen contact hebben met de clubleiding. "Ik proef en voel dat mijn energie en aandacht moeten uitgaan naar het veld en resultaat halen", aldus de trainer. "Ik heb een heel goede connectie met Daryl. Het is ook mijn eerste job, als hoofdtrainer, en wij vormen echt een team."

Reacties

gerelateerd