RKC Waalwijk
1 – 0
Sparta

Alderweireld legt transfers uit: "Ik kon het niet meer opbrengen"

Alderweireld legt transfers uit: "Ik kon het niet meer opbrengen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 augustus 2022 – Toby Alderweireld keerde deze zomer terug naar Antwerpen. De Belgische verdediger vertrok op jonge leeftijd naar Ajax en keert na avonturen bij Atlético Madrid, Southampton, Tottenham Hotspur en Al-Duhail terug naar zijn thuisstad. Veel van de stad heeft hij nog niet gezien sinds hij onder contract staat bij Royal Antwerp.

"Ik ben nog niet eens in de stad geweest!", vertelt Alderweireld tijdens de persconferentie, geciteerd door Het Nieuwsblad. "Ik heb mijn familie op voorhand gewaarschuwd: Ik kom niet uitbollen. En dus ga ik ook niet dagelijks langs bij mijn ouders, broers of vrienden. Ik ben asociaal tijdens het seizoen. Als ik er niet voor zou leven zoals ik in het buitenland deed, dan zou dat honderd procent effect hebben op mijn prestaties. Zo zit dat in mijn hoofd. En mijn omgeving weet dat."

De verdediger speelde het afgelopen jaar in Qatar. Daar had hij het naar zijn zin na al die jaren in de Premier League, waar de afstanden tussen de clubs veel groter is dan in de oliestaat. "Altijd reizen, nooit thuis: ik kon het op den duur niet meer opbrengen, ik raakte mijn liefde voor het voetbal kwijt. Toen ik nog in de Premier League speelden, smeekten kinderen af en toe: Papa, niet wéér weggaan. Ik moest íéts doen. Stoppen bij de nationale ploeg kon ook…"

Eigenlijk was dat nooit een optie, erkent hij. "Dat was eigenlijk slechts een theoretische optie. Zolang ik een meerwaarde kan bieden, ga ik door. Ik ben veel te fier op mijn 121 interlands. Die transfer naar Qatar bood me de mogelijkheid om een beter evenwicht te vinden", aldus Alderweireld, die een lokroep uit de Belgische havenstad niet kon weerstaan. "Het was Antwerp of niks. Het ganse plaatje klopt."

Reacties

gerelateerd