Hofland gaat ingrijpen bij Willem II: "Het gaat ook om de houding"

18 augustus 2022, 15:22

Willem II is met een puntje uit de eerste twee wedstrijden dramatisch begonnen aan het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers hebben dringend behoefte aan een succesje en dat weet trainer Kevin Hofland als geen ander. Hij gaat dan ook ingrijpen binnen zijn ploeg.

Tegen Jong PSV (1-1) en FC Eindhoven (2-1 nederlaag) kwam Willem II niet tot winnen. Dat moet vrijdagavond tegen Telstar anders. "Er komen wijzigingen in de opstelling:, vertelde Hofland donderdagmiddag op de clubwebsite. "Laat ik voorop stellen dat ik geen zaken verander op basis van twee wedstrijden. Het gaat ook om de houding en de indruk die spelers op trainingen achterlaten."

Op bezoek bij Eindhoven kreeg Willem II een week geleden een flinke tik. De Eindhovenaren scoorden namelijk pas in de laatste minuut van de blessuretijd de winnende treffer. "Uit bijna alle statistieken blijkt dat we de betere waren, behalve qua gewonnen duels en doelpunten. Tegen Telstar moeten we laten zien dat we ook daarin de bovenliggende partij willen zijn", besloot Hofland zijn voorbeschouwing.

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdagavond (20.00 uur) is Telstar dus de tegenstander in het Koning Willem II Stadion. Ook de ploeg van trainer Mike Snoei heeft nog maar een puntje gepakt. Hofland weet dat ieder puntenverlies dit seizoen peperduur kan zijn. Er richten zich meerdere grote clubs op de bovenste twee plekken, die recht geven op directe promotie. Concurrenten Heracles Almelo en PEC Zwolle pakten nog de volle buit.