Wolves breekt transferrecord en heeft nu elftal aan Portugezen

18 augustus 2022, 10:25   Bijgewerkt: 18 augustus 2022, 10:34

Wolverhampton Wanderers heeft een fraaie slag geslagen op de transfermarkt. De club uit de Premier League heeft Matheus Nunes namelijk overgenomen van Sporting CP. De international van Portugal heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf seizoenen.

Wolves moet wel diep in de buidel tasten voor de middenvelder. Nunes kost de Engelsen namelijk 45 miljoen euro, dat wordt overgemaakt naar Sporting. De transfer hing al een tijdje in de lucht en werd woensdagavond kort voor middernacht aangekondigd door de club zelf. Nunes heeft dus voor vijf jaar getekend in het Molineux Stadium. Er is een optie om dat contract nog met een seizoen te verlengen.

De 23-jarige international werd geboren in het Braziliaanse Rio de Janeiro, maar vertrok op jonge leeftijd naar Portugal. Hij koos er uiteindelijk voor om zijn interlands te gaan spelen voor de Zuid-Europeanen. Inmiddels staat de teller op acht wedstrijden voor de nationale ploeg en hoopt Nunes ook mee te gaan naar het WK in Qatar. Hij speelde eerder in Portugal bij Ericeirense en GD Estoril-Praia.

Portugal

Nunes hoeft in ieder geval niet echt heimwee te krijgen als speler van The Wolves. Hij komt namelijk liefst tien landgenoten tegen bij zijn nieuwe club. José Sá, Toti, Nélson Semedo, Rúben Neves, João Moutinho, Bruno Jordão, Pedro Neto, Chiquinho en Daniel Podence spelen al langer in Wolverhampton. Eerder deze transferperiode werd Gonçalo Guedes al weggeplukt bij Valencia. Wolves speelt zaterdag tegen Tottenham Hotspur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen