Benítez krijgt steun van oud-PSV'er: "Weiger ik in mee te gaan"

18 augustus 2022, 09:01   Bijgewerkt: 18 augustus 2022, 09:07

Walter Benítez ging tijdens de wedstrijd tussen Rangers FC en PSV gigantisch in de fout. Dat kan volgens voormalig PSV-doelman Ronald Waterreus een keertje gebeuren. Hij vindt de kritiek op de nieuwe sluitpost van de Eindhovenaren dan ook totaal niet verdiend.

"Ja, hij maakt een fout. Die maken we allemaal wel een keer", vertelt Waterreus in een interview met De Telegraaf. "Maar het is absoluut niet zo dat je op basis van de wedstrijden die hij tot nu heeft gespeeld dacht dat dit eraan zat te komen. Het doet natuurlijk wel wat met een keeper, als de tegenstander door jouw fout op voorsprong komt en zo'n heel stadion erop reageert."

Waterreus neemt het dan ook op voor de Argentijn. "Ik weiger mee te gaan in teksten dat PSV weer een keepersprobleem zou hebben of zo. Ik heb die jongen nou een paar keer zien keepen en hij maakt een heel degelijke indruk en thuis tegen AS Monaco was hij echt geweldig. Als hij drie, vier van dit soort fouten maakt in korte tijd, dan wordt het een ander verhaal. Maar dat zal voorlopig niet aan de hand zijn."

Champions League

Na het 2-2 gelijkspel in Glasgow gaat de beslissing aanstaande woensdag vallen in Eindhoven. Tijdens de heenwedstrijd deden PSV en Rangers niet veel voor elkaar onder, zo zag ook Waterreus. "Ik heb me geen seconde verveeld, maar het niveau was niet heel hoog. Dat is ook helemaal niet belangrijk. Het gaat uiteindelijk maar om één ding. En dat is volgende week in die koker zitten bij de loting."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Benitez was de afgelopen jaren geweldig in de Ligue 1. Een blunder kan elke keeper overkomen. Het wordt pas problematisch als het een terugkerend ding wordt zoals bij Drommel. Dan is het geen toeval meer, maar vormt het een patroon (zoals Peter R. altijd zei).

PeterH-85
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft iemand dan iets gezegd daarover? Of heeft Waterreus dat zelf bedacht? Hij staat geweldig te keepen, foutje kan gebeuren, in dit geval was dat pijnlijk omdat het belangrijke goal was. Pas als hij meer van dit soort fouten in korte tijd gaat maken dan moet je je zorgen gaan maken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen