Ronaldo komt met waarschuwing weg na misdraging bij Everton

17 augustus 2022, 19:51

De uitbarsting van Cristiano Ronaldo in het uitduel met Everton afgelopen seizoen blijft vooralsnog zonder gevolgen. Dat heeft de lokale politie woensdag bevestigd. De aanvaller van Manchester United gooide destijds na de met 1-0 verloren wedstrijd uit frustratie de telefoon van een Everton-fan kapot, maar komt weg met een voorwaardelijke straf.

"We kunnen bevestigen dat een 37-jarige man zich vrijwillig heeft gemeld en is ondervraagd over een beschuldiging van agressie en het berokkenen van schade", werd het statement van de politie voorgelezen in een uitzending van Sky Sports. "Het gaat om een incident na de wedstrijd tussen Everton en Manchester United op Goodison Park op zaterdag 9 april. De zaak is afgedaan met een voorwaardelijke straf."

Zie ook: Ongekend: Ronaldo mept uit frustratie telefoon van fan kapot

Excuses Ronaldo

Al een dag na het incident bood Ronaldo zelf via Instagram zijn excuses aan. 'Het is nooit gemakkelijk om met je emoties om te gaan. Zeker niet op de moeilijke momenten, zoals die waarmee wij werden geconfronteerd na het duel met Everton', schreef hij.

'Desondanks moeten we altijd respectvol en geduldig blijven en het goede voorbeeld geven aan alle jongeren die van voetbal houden. Ik wil dan ook excuses aanbieden voor mijn woede-uitbarsting en, als het mogelijk is, wil ik deze fan uitnodigen om de eerstvolgende wedstrijd op Old Trafford te bekijken als teken van mijn fair play en sportiviteit.'

Lees ook: Ronaldo reageert op alle speculaties: "De media vertellen leugens"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen