'Ten Hag moet ingrijpen en overweegt captain Maguire te passeren'

17 augustus 2022, 15:53

Na zijn stroeve start als trainer van Manchester United zal Erik ten Hag het tij snel moeten keren. Met dat in het achterhoofd overweegt de voormalig Ajax-coach een serieuze ingreep in aanloop naar de kraker tegen Liverpool van komende maandag. Aanvoerder Harry Maguire lijkt namelijk uit de basiself te gaan verdwijnen.

Dat schreef het lokale Manchester Evening News woensdagmiddag. In de voorbereiding was het al de vraag of Ten Hag het wel zag zitten in Maguire na zijn teleurstellende vorige seizoen. Het antwoord was snel duidelijk: Maguire behield zijn aanvoerdersband en ook zijn basisplaats. Twee officiële wedstrijden later lijkt de vlag er anders bij te hangen.

Maguire speelde negentig minuten in de wedstrijden tegen Brighton en Brentford, die allebei uitliepen op een blamage (1-2 en 4-0). De eerstvolgende wedstrijd, ook nog eens tegen rivaal Liverpool, is daarmee direct een heel belangrijke voor de trainer. Er zal iets moeten veranderen om daar beter voor de dag te komen en een reserverol voor Maguire wordt serieus overwogen.

Martínez en Varane

Als Maguire naar de bank verhuist, zal Raphael Varane zeer waarschijnlijk zijn vervanger zijn. De Fransman kwam na de desastreuze eerste helft tegen Brentford in de ploeg voor Lisandro Martínez, maar zal nu dus mogelijk samen met de oud-Ajacied het hart van de verdediging vormen. 

De wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool wordt maandagavond vanaf 21.00 uur afgewerkt op Old Trafford. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is 1, nu nog 10 anderen passeren en wie weet wordt het nog wat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen