PSV toont veerkracht en voorkomt 'thuisvoordeel' van Rangers FC

16 augustus 2022, 22:54   Bijgewerkt: 16 augustus 2022, 23:02

PSV heeft een goede uitgangspositie geboekt op bezoek bij Rangers FC. Waar de ploeg van Giovanni van Bronckhorst normaliter het Europees moet hebben van de thuiswedstrijden, hielden de Eindhovenaren de thuisploeg dinsdagavond ondanks een achterstand na rust op een prima 2-2 gelijkspel. Twee succesvolle corners maakten onder meer een blunder van Walter Benitez ongedaan. 

PSV startte in Glasgow met André Ramalho in het centrum. Dit betekende dat Jordan Teze op de rechtsbackpositie startte, wat ten koste ging van Philipp Mwene. Ook Erick Gutiérrez mocht verrassend starten ten faveure van Guus Til. Verder stuurde Ruud van Nistelrooij zijn gebruikelijke elf namen het veld in en zat dus ook Xavi Simons, die in het weekend nog tweemaal trefzeker was tegen Sparta, op de bank. Giovanni van Bronckhorst koos voor Antonio Colak in de spits. Hij had met een doelpunt een groot aandeel in het verslaan van Union Saint Galloise in de vorige ronde, en kreeg mede daardoor de voorkeur boven Alfredo Morelos.

Een hoekschop van Cody Gakpo bleef liggen in de zestien, mede door toedoen van Jordan Teze en kon door Ibrahim Sangaré worden binnengeschoten: 0-1. Lang kon PSV echter niet van de voorsprong genieten, want nog geen vijf minuten later zette Antonio Colak de gelijkmaker alweer op het bord. De in Duitsland geboren Kroaat rondde koel af na een lage voorzet van James Tavernier, waardoor de ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers opzochten in de rust.

De tweede helft begon rommelig met veel overtredingen en gele kaarten voor onder meer De Jong en Obispo. Rangers kreeg de eerste mogelijkheid, toen Tavernier wederom Colak aanspeelde, maar nu had Walter Benitez wel een antwoord op het schot. Aan de andere kant ontpopte Ismael Saibari, in de eerste helft nog onzichtbaar, zich tot de gevaarlijkste PSV'er. Driemaal kwam hij tot een schot, maar had vooral bij de eerste, een puntertje na goed doorkoppen van De Jong, pech dat zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal ging.

Bekijk ook: PSV-keeper Benitez gruwelijk in de fout bij de 2-1

En daar bleef het bij, want tot grote kansen konden beide ploegen niet meer komen. En dus kan PSV het over acht dagen in eigen huis proberen af te maken en daarmee voor het eerst in vier seizoenen weer deelnemen aan het miljoenenbal van de Europese voetbalelite. Voordeel is dat het komend weekend vrijaf heeft gekregen van de KNVB, terwijl Rangers FC in Schotland wel gewoon aan de bak moet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat maakt die Obispo toch enorme sprongen in zijn ontwikkeling. Mooi om te zien.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Thuis afmaken, dat moet toch kunnen...

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja met het eigen publiek erachter zie ik PSV zeker als favoriet. Als je daar al 2x weet te scoren kun je met vertrouwen de tweede wedstrijd in. PSV liet Rangers uitrazen in de eerste 30 minuten, maar daarna pakte het de controle.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen