Letsch voegt daad bij woord en haalt nieuwe keeper naar Vitesse

Letsch voegt daad bij woord en haalt nieuwe keeper naar Vitesse

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 augustus 2022 – Vitesse heeft dinsdag voor een verrassing gezorgd op de transfermarkt. De Arnhemmers hopen de keepersperikelen af te zweren met de komst van Kjell Scherpen. De doelman komt per direct op huurbasis over van Brighton & Hove Albion en moet vermoedelijk de nieuwe eerste keuze worden. Jeroen Houwen maakte in de eerste twee duels geen goede indruk.

Trainer Thomas Letsch kondigde veranderingen aan na de nederlaag bij Excelsior (3-1) en doelde vooral op de achterhoede. De komst van Scherpen is wellicht de eerste slag, al zal dat ook mede zijn omdat Markus Schubert niet inzetbaar is vanwege een knieblessure. De Duitser maakte vorig seizoen echter ook allesbehalve een betrouwbare indruk en verloor zijn plek toen ook aan Houwen. Laatstgenoemde ging tegen Feyenoord bij de opening van het seizoen echter direct in de fout.

"Vitesse kent niet de beste seizoenstart, maar we gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk de punten binnen te halen. Uiteraard hoop ik daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen", reageert Scherpen op zijn tijdelijke komst van het GelreDome. "Dit voelt als de beste keuze die ik op dit moment kon maken. Ik ken Vitesse als een mooie en gevestigde club in de Eredivisie. Voor mijn gevoel pas ik hier goed; als voetballer, maar ook als mens."

Lees ookLetsch geschrokken: "Het is zo makkelijk om tegen ons te scoren"

Letsch kondigde aan veranderingen door te voeren in zijn ploeg, vooral in de manier van verdedigen. Met Scherpen is er in elk geval een nieuwe goalie gekomen, die vermoedelijk de eerste keuze zal zijn in het eerstvolgende duel met sc Heerenveen. Scherpen speelde eerder voor FC Emmen, Ajax, KV Oostende en dus Brighton & Hove Albion, waar hij nog tot de zomer van 2024 onder contract staat.

Reacties

gerelateerd