ESPN nomineert vier spelers voor Eredivisie Talent van het Jaar

ESPN nomineert vier spelers voor Eredivisie Talent van het Jaar

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 augustus 2022 – Orkun Kökcü, Jörgen Strand Larsen, Jurriën Timber en Loïs Openda kunnen eind deze maand in de prijzen vallen. Zij zijn door ESPN genomineerd voor de titel Talent van het Jaar van het afgelopen Eredivisie-seizoen.

ESPN maakte vorige week al de kanshebbers voor de titel Speler van het Jaar bekend. Naast Cody Gakpo, Luis Sinisterra en Noussair Mazraoui maakt ook Timber kans op die prijs. De verdediger van Ajax is dus tevens genomineerd voor de titel Talent van het Jaar. Timber beleefde in het voorbije seizoen zijn definitieve doorbraak in de hoofdmacht van de Amsterdammers en speelde een belangrijke rol in het behalen van de 36e landstitel in de clubhistorie.

Ook over Kökcü kunnen we zeggen dat we vorig seizoen eindelijk écht kennis met hem hebben gemaakt. De Turkse middenvelder stond al te boek als groot talent, maar had nog wel een flinke weg te gaan. Onder Arne Slot heeft hij zich ijzersterk ontwikkeld. Zodanig dat hij zich kan verheugen op de belangstelling van verschillende clubs uit het buitenland. Of het deze zomer ook nog tot een transfer naar een Europese topcompetitie komt, zal de komende weken moeten blijken.

Openda was in het afgelopen seizoen de grote uitblinker bij Vitesse. De aanvaller werd opnieuw gehuurd van Club Brugge en deed er in zijn tweede seizoen een schepje bovenop. Hij was goed voor achttien doelpunten in de Eredivisie. Ook Strand Larsen maakte indruk. De Noorse spits van FC Groningen vond veertien keer het doel. Strand Larsen kan zich verheugen op de belangstelling van clubs uit Engeland en Italië, maar FC Groningen werkt vooralsnog niet mee aan een vertrek.

ESPN maakt de winnaars bekend op 30 augustus tijdens een live-uitzending van de Eredivisie Awards. 

Reacties

gerelateerd