'Vertrek Memphis bij FC Barcelona nu dichterbij dan ooit'

16 augustus 2022, 14:03

Het is niet meer de vraag óf, maar wannéér Memphis Depay FC Barcelona gaat verlaten. De aanvaller staat op het punt om de overstap te maken naar Juventus. Een deal tussen de Spaanse en Italiaanse grootmacht is 'dichterbij dan ooit'.

Dat meldt MARCA althans. Memphis wordt al een tijdje in verband gebracht met een overstap naar Juventus. De aanvaller ruilde Olympique Lyonnais vorig jaar transfervrij in voor FC Barcelona, maar mag na één seizoen alweer vertrekken. Memphis beleefde een turbulent afgelopen seizoen in Spanje. De Oranje-international werd weliswaar clubtopscorer in de competitie, maar slaagde er door blessureleed en serieuze concurrentie niet in om definitief een basisplaats te veroveren.

Door de komst van Robert Lewandowski en Raphinha en het nieuwe contract voor Ousmane Dembélé is het perspectief voor Memphis er niet beter op geworden. De oud-speler van PSV, Manchester United en Lyon bleef afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano nog negentig minuten op de bank. Het zag er niet naar uit dat zijn rol snel zal gaan veranderen in Barcelona, waardoor een transfer niet meer dan logisch is. Niet in de laatste plaats omdat in november het WK in Qatar van start gaat.

Juventus heeft een tweejarig contract klaarliggen voor Memphis. De Oude Dame zou al een principeakkoord hebben bereikt met de aanvaller, die in Turijn evenveel kan verdienen als in Barcelona. Enkel FC Barcelona kan een vertrek van Memphis naar Juventus nog dwarsbomen. De verwachting is echter dat dat niet gaat gebeuren. Memphis heeft bij Barça nog een contract tot de zomer van 2023. Juventus hoeft mogelijk geen transfersom over te maken naar Barcelona. De Catalanen hoopten in eerste instantie nog wat aan de aanvaller over te houden, maar als we MARCA moeten geloven, staat de club nu toch open voor een transfervrij vertrek.

Aubameyang

Het aanstaande vertrek van Memphis heeft mogelijk gevolgen voor Pierre-Emerick Aubameyang. De spits, die begin dit kalenderjaar de overstap maakte van Arsenal naar FC Barcelona, staat in de belangstelling van Chelsea en naar verluidt ook Manchester United. Een vertrek van Memphis én Aubameyang leek in eerste instantie onbespreekbaar voor FC Barcelona, maar de club bevindt zich niet in de positie om een goede aanbieding af te slaan. De Catalanen zouden dertig miljoen euro willen ontvangen voor Aubameyang.

Lees ook: 'Twee nieuwe spitsen verschijnen op wensenlijstje United en Ten Hag'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen