SC Heerenveen-mascotte vecht in rechtbank voor zijn toekomst

SC Heerenveen-mascotte vecht in rechtbank voor zijn toekomst

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 augustus 2022 – SC Heerenveen hield Feyenoord afgelopen zaterdag op een 0-0 gelijkspel. Dat punt werd door de Friezen toch wel een beetje gevierd als een overwinning. Maar een paar dagen na de wedstrijd in De Kuip gaat het in Friesland niet meer over de prestatie van de ploeg van Kees van Wonderen, maar over mascotte Heero.

De rol van clubmascotte bij SC Heerenveen wordt al jaren ingevuld door een 52-jarige inwoner uit Heerenveen. Hij is zelfs al 26 jaar betrokken bij de club: eerst als vrijwilliger en sinds 2000 als mascotte Heero. Maar er is momenteel veel om hem te doen. Sinds februari 2022 is het gedaan met zijn activiteiten voor SC Heerenveen. Hij kreeg tijdens een gesprek met algemeen directeur Cees Roozemond en hr-manager Suzanne de Vries te horen dat hij op non-actief werd gesteld. De reden? 'Een ernstig verstoorde arbeidsverhouding', klinkt het bij de Leeuwarder Courant.

"Er is een onwerkbare situatie ontstaan", werd advocaat Joost Funke van de sportclub in de rechtbank geciteerd door de LC. De man die sinds 2000 het pak van Heero aantrekt, zou uitspraken hebben gedaan als 'er ligt een bom onder deze club' en 'ik kan de club maken en breken. Ik weet zoveel van jullie.' Heero ontkent dit. Volgens hem werd alles "nu zo gedraaid dat ik zou hebben gedreigd. Maar over elke overtreding die zij maken, mag niet gesproken worden. Als ik ergens iets van zei, moest ik mijn mond houden."

Van der Velde
Heero kan rekenen op de steun van onder meer oud-voorzitter Riemer van der Velde. Ook oud-mental coach Tjalling van den Berg had niets meer dan lovende woorden over voor de clubmascotte. De verklaringen van Van der Velde en Van den Berg zijn volgens advocaat Funke echter niet relevant. Beiden zouden niet aanwezig zijn geweest op de momenten dat de inwoner uit Heerenveen zijn bedreigingen uitte.

Als het aan Heero ligt, kan hij op korte termijn zijn functie weer oppakken en staat hij 'gewoon' weer in het Abe Lenstra Stadion. Maar daar denkt algemeen directeur Roozemond anders over. "Nee", was diens antwoord op de vraag of de 52-jarige nog als vrijwilliger bij de club aan de slag kon. De uitspraak volgt op 14 september.

Reacties

gerelateerd