'Twee nieuwe spitsen verschijnen op wensenlijstje United en Ten Hag'

16 augustus 2022, 13:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United hoopt zich in de laatste weken van de transferperiode nog te versterken met een centrumspits. Marko Arnautovic en ook Jamie Vardy passeerden al de revue. Het lijstje met namen is de afgelopen uren nog wat langer geworden.

Manchester United en Erik ten Hag beleven een belabberde competitiestart. Waar de eerste competitiewedstrijd tegen Brighton & Hove Albion resulteerde in een 1-2 nederlaag, volgde afgelopen zaterdag een oorwassing bij Brentford: 4-0. De nummer zes van het afgelopen seizoen in Engeland pakte nog geen punt en scoorde pas één keer. De zoektocht naar een spits is dus niet meer dan logisch. Niet in de laatste plaats omdat Cristiano Ronaldo al de hele zomer in verband wordt gebracht met een vertrek uit Manchester en naar het schijnt nu ook op zoek mag gaan naar een nieuwe werkgever.

Lees ook: 'Ten Hag is gedrag Ronaldo helemaal zat en wijzigt standpunt'

Op jacht naar doelpunten is Manchester United uitgekomen bij Matheus Cunha van Atlético Madrid. Dat meldt Fabrizio Romano althans. Als we de transferexpert mogen geloven, heeft Manchester United al gesprekken gevoerd met het management van de Braziliaanse aanvaller. Een akkoord met Atlético Madrid lijkt echter nog ver weg. De Spaanse topclub zou meer dan vijftig miljoen euro willen ontvangen voor Cunha, die vorig jaar de overstap maakte van Hertha BSC naar Atlético. De Madrilenen telden toen een slordige 26 miljoen euro voor hem neer. 38 wedstrijden en 7 doelpunten later vragen ze dus minimaal het dubbele.

Aubameyang

Cunha is uiteraard niet de enige spits die op het lijstje staat van Manchester United. Ook Alvaro Morata en Vardy worden in verband gebracht met een transfer naar de huidige hekkensluiter van de Premier League. Aan dat rijtje kan inmiddels ook de naam van Pierre-Emerick Aubameyang worden toegevoegd. Volgens Sky Sports is Manchester United de strijd aangegaan met Chelsea om de handtekening van de spits van FC Barcelona. Aubameyang is voor een aanzienlijk lager bedrag op te pikken. Hij zou 30 miljoen euro moeten kosten. Dat bedrag is Chelsea vooralsnog te gortig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zoals wel vaker is gezegd door verstandige mensen in het voetbal: ''Je moet doelpunten tellen als je aanvallers koopt''. Cunha maakte in de afgelopen seizoenen respectievelijk 7 en 6 goals in La Liga. Dan moet je je toch afvragen of hij je team beter maakt? Daarnaast is Cunha eigenlijk beter achter de spits of er omheen dan als targetman.

HarmDeleede21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als hij toch in ajax vijver wil blijven vissen doe dan Maar dolberg

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen