Onderlinge historie waarschuwt PSV voor tweeluik met Rangers

Onderlinge historie waarschuwt PSV voor tweeluik met Rangers

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 augustus 2022 – Rangers FC en PSV spelen vanavond de eerste wedstrijd van het tweeluik in de play-offs voor een plekje in de groepsfase van de Champions League. Het is voor het eerst sinds 17 maart 2011 dat beide ploegen elkaar treffen in Europa. Op basis van de onderlinge historie is de ploeg van Ruud van Nistelrooij in ieder geval meer dan gewaarschuwd.

PSV zal hopen op een herhaling van de dubbele ontmoeting in de achtste finale van de Europa League in 2011. De heenwedstrijd in Eindhoven eindigde weliswaar in een 0-0 gelijkspel, maar de return in Schotland resulteerde in een 0-1 overwinning. Jeremain Lens maakte op 17 maart van dat jaar de enige treffer van de avond, waarmee hij zijn ploeg een ticket voor de kwartfinale bezorgde.

Ruim tien jaar later staat er nóg meer op het spel. Zowel Rangers FC als PSV is er alles aan gelegen om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Beide ploegen zullen het tweeluik met veel vertrouwen tegemoet teden. Waar PSV in de derde voorronde afrekende met AS Monaco, bleek Rangers FC over twee wedstrijden te sterk voor Union Sint-Gillis. Rangers FC boekte een ruime zege in eigen huis, evenals in 1999 tegen PSV in de groepsfase van het miljardenbal. Toen werd het op Ibrox 4-1 voor de Schotten, nadat het duel in Eindhoven ook al werd gewonnen door Rangers (0-1).

De eerste dubbele clash dateert echter van het seizoen 1978/1979. Toen troffen beide ploegen elkaar in de achtste finale van de Europacup I. Na een 0-0 gelijkspel in Glasgow leek PSV op eigen veld af te rekenen met de Schotten. Gerrie Deijkers schoot zijn ploeg na een uur voetballen op een 2-1 voorsprong. Maar Rangers FC gaf zich geen moment gewonnen en knokte zich terug. Kenny Watson maakte een paar minuten later gelijk en Robert Russell besliste het tweeluik vlak voor tijd: 2-3.

Dundee United
Rangers FC is niet de enige Schotse ploeg die al eens tegenover PSV stond. De Eindhovenaren namen het in het verleden tweemaal op tegen Dundee United. Aan dat tweeluik in de eerste ronde van de UEFA Cup bewaart PSV echter geen fijne herinneringen. De heenwedstrijd in Dundee eindigde nog wel in een 1-1 gelijkspel, maar de ontmoeting in Eindhoven werd een prooi voor de bezoekers: 0-2. PSV won dus slechts één van de acht wedstrijden tegen een Schotse club. Komt daar vanavond verandering in?

Reacties

gerelateerd