Soap rond De Jong gaat verder: 'Xavi geeft voorkeur aan Silva'

Soap rond De Jong gaat verder: 'Xavi geeft voorkeur aan Silva'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 augustus 2022 – FC Barcelona is met afstand de meest besproken en bekritiseerde club van deze transferzomer. Hoewel de Catalaanse grootmacht enorme schulden heeft, werd de ene na de andere topspeler gehaald. De nummer twee van Spanje in het afgelopen seizoen is nog niet lang op de transfermarkt. Zo moet naast een nieuwe rechtsback ook Bernardo Silva nog de overstap maken naar het Spotify Camp Nou. En dat zou slecht nieuws betekenen voor Frenkie de Jong.

De Jong maakte een week voor de start van de competitie een uitstekende indruk in de strijd om de Trofeu Gamper. De middenvelder begon op de bank, maar bewees als invaller in de tweede helft zijn waarde. Het sterke optreden bleek echter niet voldoende voor een basisplaats in de eerste competitiewedstrijd. De Jong begon opnieuw op de bank, maar liet als invaller wederom een goede indruk achter. Zijn trainer Xavi Hernández was na afloop dan ook lovend over de middenvelder, waaruit je zou kunnen opmaken dat Xavi De Jong helemaal niet kwijt wil.

Lees ook: Xavi gaat kort in op reserverol en toekomst Frenkie de Jong

De Oranje-international wordt al de hele zomer in verband gebracht met een transfer. Manchester United en Chelsea worden veelvuldig genoemd als mogelijke nieuwe bestemmingen. De Jong ziet een transfer naar Engeland vooralsnog echter niet zitten. Een vertrek lijkt desondanks steeds dichterbij te komen. De Jong is nog altijd niet bereid om nóg een deel van zijn salaris in te leveren. Daarnaast hoopt Barça zich de komende tijd dus nog te versterken met Bernardo Silva. De Portugees leek afgelopen weekend al afscheid te nemen van de Manchester City-aanhang, wat de geruchten over een transfer naar Barcelona natuurlijk heeft versterkt.

Noodzakelijk
Als we Sport moeten geloven, is Xavi meer weg van Silva dan van De Jong. Volgens het Spaanse medium ziet FC Barcelona de komst van Silva als 'mogelijk en zelfs noodzakelijk', omdat hij minder gaat verdienen dan De Jong en een onomstreden basisspeler zou zijn. Bij FC Barcelona is men er nog altijd van overtuigd dat de oud-Ajacied een geweldige middenvelder is, maar tevens van mening dat hij zijn waarde nog niet volledig heeft kunnen tonen. De Catalaanse grootmacht denkt dat Silva, dankzij zijn type spel en kwaliteiten, meer zijn stempel kan drukken op de ploeg van Xavi.

Silva was in het afgelopen seizoen goed voor dertien doelpunten en zeven assists in alle competities. Hoewel de Portugees bij Manchester City nog in het bezit is van een contract tot de zomer van 2025, heerst er in Barcelona optimisme over zijn komst. De Catalanen zullen echter wel diep in de buidel moeten tasten. Zo schat FootballTransfers zijn huidige marktwaarde op 74 miljoen euro. Een transfer van De Jong zou Barça dan ook goed uitkomen.

Reacties

gerelateerd