SC Heerenveen wekt ergernis bij Jacobs: "Strijden tegen degradatie"

16 augustus 2022, 09:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Waar Feyenoord in de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse nog vijfmaal wist te scoren, bleef het in het thuisduel met SC Heerenveen steken op een 0-0 gelijkspel. De Friezen hadden duidelijk hun huiswerk gedaan en trokken een hechte muur op in De Kuip. Dat kon echter niet iedereen waarderen. Zo heeft voormalig voetballer en trainer Rob Jacobs zich enorm geërgerd aan het spel van de bezoekers.

"Niet de trainer, maar de keeper heeft voor een punt gezorgd", vertelt Jacobs in FC Rijnmond. "Kees van Wonderen heeft het verdedigen uitgevonden. Tegen Sparta stond hij ook met zijn rug tegen de muur, het is niet om aan te gluren. Dit is geen ploeg, neem maar van mij aan dat dit Heerenveen gaat strijden tegen degradatie. Je moet je schamen als je zo durft te voetballen", is de oud-trainer van onder meer Excelsior, FC Groningen en Feyenoord hard over de Friese ploeg.

Jacobs had echter ook geen hoge pet op van Feyenoord. De Rotterdammers beten zich stuk op de Friese muur. "Dit is heel pijnlijk, dit verwacht je niet. Met de individuele klasse die er wel degelijk is, vind ik het zonde dat niemand de zestien in gaat om een actie te maken. Dat kan je eventueel ook een strafschop opleveren. Er waren uiteindelijk toch wel kansen, die ze zelf verprutsen." De grootste mogelijkheid was voor Jens Toonstra. "Als hij hem breed legt is het gewoon een goal", aldus Jacobs.

Middenveld

Volgens Jacobs heeft Feyenoord nog wel wat werk te verrichten op de transfermarkt. Vooral in defensief opzicht heeft de Conference League-finalist in het afgelopen seizoen veel kwaliteit ingeleverd. Wat het middenveld betreft is Jacobs er daarentegen wel al uit. "Aursnes, Timber en Szymanski. Als je die spelers hebt, is er geen plaats voor Kökcü. Ja, als je met vier middenvelders gaat spelen. Dat kan in bepaalde wedstrijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Rob moet toch geen enkele deur meer in zijn huis hebben zitten......

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hele bijzondere reactie. Geen touw aan vast te knopen. Geen idee wat je bedoelt. Bedankt voor je bijdrage. Feyenoord had er gewoon twee moeten maken. Bij zo'n lange keeper in de verre hoek krullen heeft niet zoveel zin. Hoog ook niet. Hard, half hoog of laag, vlak langs het lichaam. Van Persie is toch spitsen trainer?

gentle
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hé Ronnie ponnetje maak je niet druk,Ajax speelt elke week tegen die ploegen.wie was ook alweer de klaagclub……Feijenoord dus.

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verdedigen is nog steeds niet verboden door de voetbalbond. Rob Jacobs, nog nooit iets gepresteerd, denkt Van Wonderen de maat te moeten nemen. Zou ik niet doen Rob, die weet en kan er veel meer van dan jij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen