Ten Cate begrijpt Ajax: "Club heeft morele verplichting naar Schreuder toe"

Ten Cate begrijpt Ajax: "Club heeft morele verplichting naar Schreuder toe"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 augustus 2022 – Antony bewees afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen nogmaals dat Ajax eigenlijk niet zonder de rechtsbuiten kan. Toch zal in Amsterdam nog altijd de vrees bestaan dat de Braziliaan de club deze zomer verruilt voor een buitenlands avontuur. Hij kan zich immers verheugen op de belangstelling van Manchester United.

Cody Gakpo was vorige week onderwerp van gesprek bij PSV. Niet alleen omdat er veel van hem werd verwacht in de tweede ontmoeting met AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League. Ook omdat hij in verband werd gebracht met een overgang naar Manchester United. De werkgever van Erik ten Hag zou 'sluimerende interesse' hebben in de aanvaller van PSV. Dat betekent echter niet dat Ten Hag Antony niet meer naar Old Trafford hoopt te halen. Fabrizio Romano meldde namelijk dat de komst van de Braziliaan nog altijd de hoogste prioriteit geniet.

Ajax moet, met nog twee weken tot het verstrijken van de transfermarkt, dus nog altijd vrezen voor een vertrek van Antony. De Amsterdammers zullen hem echter niet zomaar laten gaan. Integendeel zelfs. De recordkampioen heeft een prijskaartje van honderd miljoen euro of meer om de nek van Antony gehangen. Henk ten Cate begrijpt wel waarom. "Ik gun Alfred (Schreuder, red.) dat hij blijft", vertelt de oud-trainer van Ajax bij De Telegraaf. "Ik heb zelf ervaren hoe vervelend de transferdeadline van 1 september is. (…) Het zijn juist altijd je sterkhouders die in de belangstelling van buitenlandse clubs staan en áls die op het laatste moment vertrekken, dan kun je na vier of vijf wedstrijden in het seizoen in feite weer opnieuw beginnen."

Volgens Ten Cate is dat ook het geval als Ajax de komende weken alsnog afscheid neemt van Antony. "Wanneer die weggaat, valt Alfred misschien terug op Steven Berghuis. Dat vind ik een uitstekende voetballer, maar hij is wel een compleet ander type dan Antony, omdat hij veel meer ruimte nodig heeft. Ik weet niet of hij in dit Ajax-systeem dan de oplossing is." Ten Cate hoopt dan ook dat Ajax voet bij stuk houdt. "Ajax heeft een morele verplichting naar Alfred toe. Zonder Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez, Sébastien Haller, Nicolas Tagliafico en Ryan Gravenberch startte hij al met een uitgehold team."

Hoop geld
Sjaak Swart is eveneens van mening dat de Amsterdammers voor een vertrek van de Braziliaan moeten gaan liggen. "Omdat Schreuder hem graag wil behouden", aldus het clubicoon. "Marc Overmars gooide zijn telefoon ooit in een laatje en dat moeten Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar misschien ook maar doen. Of in elk geval Engelse telefoonnummers niet meer beantwoorden." Swart kan het echter niet laten om er desondanks een 'maar' aan toe te voegen. Mister Ajax zou Antony, weliswaar na het WK in Qatar, vanaf een bepaald bedrag namelijk wel laten gaan. "Als het aan mij ligt, zou ik hem voor tachtig miljoen of meer wél laten vertrekken. Wat een geld…"

Reacties

gerelateerd