De vermoedelijke opstelling van PSV: Guus Til maakt plaats

16 augustus 2022, 07:57

PSV begint dinsdagavond aan de laatste horde op weg naar de groepsfase van de Champions League. Ruud van Nistelrooij en diens manschappen nemen het in Glasgow op tegen Rangers FC. De Eindhovenaren zijn na de uitschakeling van AS Monaco vol vertrouwen afgereisd naar Schotland. Ten opzichte van de tweede ontmoeting met de Fransen lijkt Van Nistelrooij zijn basiself op één plek te gaan wijzigen.

Hoewel PSV in de heenwedstrijd tegen AS Monaco lang de overhand had, mocht het uiteindelijk niet klagen met een 1-1 gelijkspel. De Fransen kregen vooral in het laatste deel van de wedstrijd goede mogelijkheden om alsnog met een overwinning naar de tweede ontmoeting toe te kunnen werken. In Eindhoven ging de ploeg van Philippe Clement een stuk beter met haar kansen om. Na de 1-1 van Guillermo Maripán maakte Wissam Ben Yedder er twintig minuten voor tijd 1-2 van. Daar ging een slippertje van Érick Gutiérrez aan vooraf.

De Mexicaan werd na afloop desondanks bejubeld. Gutiérrez voegde strijdlust toe aan het Eindhovense middenveld en knikte vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd de bevrijdende 2-2 binnen. Dat doelpunt gaf PSV nieuwe energie, uiteindelijk resulterend in een 3-2 overwinning én een ticket voor de play-offs van de voorronde van de Champions League. Daarin wacht een dubbele ontmoeting met Rangers FC. "Ik heb zelf twee keer hier gespeeld en dan weet je dat het een typisch Britse atmosfeer wordt met veel tempo en snelheid, tegen een fysieke ploeg die goed kan voetballen", werd Van Nistelrooij maandag geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

En vooral vanwege dat fysieke gedeelte lijken we Gutiérrez dinsdagavond aan de aftrap te kunnen verwachten. In het tweeluik met AS Monaco koos Van Nistelrooij nog voor Guus Til, maar de oud-speler van onder meer AZ en Feyenoord kwam beide keren niet in het stuk voor. Met Gutiérrez naast Ibrahim Sangaré bouwt Van Nistelrooij meer zekerheid en controle in zijn ploeg. Op de basisplaats voor de Mexicaan na lijken we geen wijzigingen te hoeven verwachten. Jordan Teze en Armando Obispo krijgen ook in Glasgow het vertrouwen, terwijl Ismael Saibari Johan Bakayoko op de bank houdt.

Vermoedelijke opstelling PSV (ED): Benítez, Mwene, Teze, Obispo, Max, Sangaré, Gutiérrez, Veerman, Saibari, De Jong en Gakpo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen