Liverpool knokt zich na kopstoot Darwin Nuñez naar gelijkspel

Liverpool knokt zich na kopstoot Darwin Nuñez naar gelijkspel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 augustus 2022 – Liverpool is er ook in de tweede speelronde van de Premier League niet in geslaagd te winnen. Voor eigen publiek kwam de ploeg van trainer Jürgen Klopp niet voorbij Crystal Palace. Darwin Nuñez vertolkte een negatieve hoofdrol door in de tweede helft een rode kaart voor een kopstoot te pakken. Liverpool knokte zich met een man minder nog wel naar een gelijkspel (1-1).

Liverpool kende vorige week een valse start van het seizoen door met 2-2 gelijk te spelen tegen Fulham. Toen gingen The Reds met een 1-0 achterstand de rust in. Dat was ook deze maandagavond het geval. Wilfried Zaha ontsnapte na een uitstekende pass van Eberechi Eze aan de buitenspelval en verschalkte Alisson Becker in de lange hoek.

De opdracht om drie punten aan de wedstrijd over te houden werd tien minuten na rust flink wat moeilijker gemaakt door Nuñez, die een duwtje van Joachim Andersen kreeg en dat beantwoordde met een kopstoot. Een directe rode kaart was het logische gevolg voor de Uruguayaanse spits, die deze zomer voor 75 miljoen euro overkwam van Benfica.

De rode kaart van Nuñez bracht Liverpool niet van de wijs. Vrijwel direct na het wegsturen van de aanvaller kwam de thuisploeg op 1-1. Luis Díaz vond na een knappe actie ruimte om te schieten en knalde raak in de verre hoek. De gelijkmaker gaf Liverpool nieuwe energie. Ondanks de man-minder-situatie bleef de ploeg van Klopp de dominante partij.

Daarbij creëerde Liverpool een aantal aardige mogelijkheden, maar gaf het ook een enorme kans weg. Van dichtbij slaagde Zaha er echter niet in om zijn tweede van de avond te maken. Met buitenkant voet raakte hij de paal. Het was de laatste echt serieuze kans van de wedstrijd. Liverpool, dat op slechts twee punten uit twee wedstrijden staat, gaat volgende week op bezoek bij Manchester United.

Reacties

gerelateerd