Van Bronckhorst noemt factor die doorslaggevend kan zijn tegen PSV

15 augustus 2022, 21:12

Giovanni van Bronckhorst verwacht dat de verschillen tussen PSV en Rangers klein zullen zijn in de play-offs van de Champions League. Het sfeervolle Ibrox kan volgens de trainer van de Schotse ploeg weleens de doorslaggevende factor in het tweeluik kunnen worden.

PSV is morgen te gast in het sfeervolle stadion van Rangers. In de vorige voorronde tegen Union Sint-Gillis herstelden de Schotten zich voor eigen publiek van de nederlaag in de heenwedstrijd (2-0) door met 3-0 te winnen. "Ibrox is een hele grote factor in onze wedstrijden", stelt Van Bronckhorst tegenover de NOS. "We krijgen een enorm support van de fans en het wordt alleen maar meer speciaal en hectisch als het resultaat er op het veld ook is. De fans zijn dus van grote invloed en thuis of uit spelen is een groot verschil voor ons. Kijk maar naar al die ploegen die in het verleden naar Ibrox kwamen. Die beamen dat. En op Europese avonden is dat nog meer."

PSV kent weinig geheimen voor Van Bronckhorst. "Ik heb al veel gezien van PSV. Ze hebben veel nieuwe spelers en een nieuwe coach. Ze hebben ook veel ervaring ingekocht met bijvoorbeeld Luuk de Jong. Hij is een van de belangrijkste spelers op dit moment", stelt hij. "Ze zijn de competitie goed begonnen en hebben gewoon een goed team. Maar dat is normaal dat je in deze fase een zware tegenstander treft. De verschillen tussen ons zijn klein. Het verlangen de groepsfase te behalen, is bij hun net zo groot als bij ons. Het gaat een grote wedstrijd worden voor beiden. We willen het beiden heel graag en zullen alles geven. Dat zijn alle ingrediënten voor twee geweldige wedstrijden."

Net als in Eindhoven wordt er bij Rangers gesnakt naar Champions League-voetbal. De laatste keer dat de Schotten uitkwamen in het belangrijkste Europese clubtoernooi, dateert alweer van twaalf jaar geleden. "De Champions League is het toernooi waar je als speler, coach en club aan wilt deelnemen. Het is het beste toernooi in clubvoetbal. Terugkeren op dat niveau betekent heel veel voor deze club", aldus Van Bronckhorst. "Ik ben hier gekomen om met de club prijzen te winnen en op het hoogste niveau actief te zijn. Dat is de Champions League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen