'Gorter wil meer speeltijd en overweegt vertrek bij Ajax'

'Gorter wil meer speeltijd en overweegt vertrek bij Ajax'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 augustus 2022 – Jay Gorter gaat Ajax deze transferwindow mogelijk nog verlaten, zo stelt transferexpert Fabrizio Romano maandag op Twitter. Als de komende weken een goede mogelijkheid zich voordoet op de transfermarkt, zou de 22-jarige doelman uit de Johan Cruijff ArenA kunnen vertrekken.

Dat Gorter wordt gelinkt aan een vertrek bij Ajax, heeft te maken met het feit dat hij niet de eerste keuze onder de lat is. Gorter stond in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen - de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5) - weliswaar op doel, maar raakte zijn basisplaats daarna meteen kwijt.

Gorter ging tegen PSV twee keer de fout in, wat voor Alfred Schreuder reden was om een keeperswissel door te voeren. Remko Pasveer is op dit moment de eerste doelman van Ajax. Daar lijkt op korte termijn geen verandering in te komen, tenzij Pasveer de komende tijd meermaals zijn gebruikelijke niveau niet haalt.

Door de ontstane situatie behoort een vertrek van Gorter tot de mogelijkheden. Hij wil regelmatig aan spelen toekomen en dat lijkt dit seizoen bij Ajax niet te gaan gebeuren. Volgens Romano zullen er de komende dagen gesprekken plaatsvinden tussen de doelman en club.

Lees ookAdvies voor Ajax: "Durf van het eerste keeper-concept af te stappen"

Reacties

gerelateerd