Feyenoord laat middenvelder vlieguren maken in Kerkrade

15 augustus 2022, 17:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft tijdelijk afscheid genomen van Lennard Hartjes. De negentienjarige middenvelder wordt dit seizoen verhuurd aan Roda JC, zo meldt de Rotterdamse club maandag via de officiële kanalen.

Door de concurrentie op het middenveld zou er dit seizoen weinig speeltijd weggelegd zijn voor Hartjes bij Feyenoord. Om hem klaar te stomen voor een serieuze kans in het eerste elftal, mag de jonge middenvelder dit seizoen vlieguren maken bij Roda JC.

Hartjes is sinds 2020 in het bezit van een profcontract bij Feyenoord. Vorig jaar liet Arne Slot hem zijn debuut maken in het eerste elftal. In de thuiswedstrijd tegen FC Luzern in de derde voorronde van de Conference League deed Hartjes een half uur mee. Later in het seizoen viel hij ook in tegen Maccabi Haifa in de groepsfase van het Europese toernooi.

Lijn doortrekken

Hoewel Hartjes nog maar weinig minuten heeft gemaakt in het eerste elftal, merkt hij dat door de trainingen onder Slot zijn niveau omhoog is gegaan. "Deze groei wil ik doortrekken en ik denk dat ik dat het beste kan doen bij Roda JC. Ik zal er alles aan doen om samen met het team de positieve lijn die in gang is gezet door te trekken", zegt Hartjes op de website van Roda JC.

Jurgen Streppel is blij met de komst van Hartjes. "Met Lennard halen we een slimme en behendige speler in huis, die veel positieve dingen heeft laten zien bij Feyenoord en bij de KNVB. Hopelijk gaat hij dit ook in Kerkrade laten zien", aldus de trainer van de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen