KNVB krijgt nul op rekest: transfermarkt mag niet langer open

15 augustus 2022, 17:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt in Nederland sluit 'gewoon' op 31 augustus. De FIFA heeft de KNVB laten weten dat het niet mogelijk is de transferwindow met een dag te verlengen, zo meldt Voetbal International-journalist Fabian van der Poll op Twitter.

Vorige week ontstond ophef in de Nederlandse voetbalwereld toen bleek dat de transfermarkt in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie een dag eerder sluit dan die in bijvoorbeeld de Premier League, LaLiga, Bundesliga, Serie A en Ligue 1.

Het is daardoor in theorie mogelijk dat Nederlandse clubs op 1 september een speler kwijtraken en daar vervolgens geen vervanger voor kunnen halen. Althans, niet een speler die op dat moment vastligt bij een andere club. Transfervrije spelers kunnen ook buiten de transferwindows worden vastgelegd.

'Wij houden de datum van 31 augustus aan en een aantal andere bonden sluit een dag later, in de nacht van 1 op 2 september. Wij zijn verbaasd over dit verschil in sluitingsdatum. Het klopt ook dat wij nog in gesprek zijn met de FIFA om te kijken of we onze sluitingsdatum ook kunnen verlengen. Omdat de transferwindow al loopt, verwachten wij wel dat het moeilijk wordt om dit nog op korte termijn te kunnen realiseren', zo liet een woordvoerder van de bond vorige week weten.

De poging van de KNVB om de sluitingsdatum is dus mislukt. Dat betekent dat de transfermarkt in Nederland tot 31 augustus om 23.59 uur open is. In de grote competities sluit de window 24 uur later.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat kost het de FIFA nu voor een moeite om het een dag te verlengen.. Maar ook slordig van de KNVB 😅

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja maar ik vind het echt stelletje amateurs

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In geval van; rekening naar de KNVB zou ik zeggen😎

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De fifa is er voor de grote competities en clubs . De knvb was gewoon kansloos van te voren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen