KNVB krijgt nul op rekest: transfermarkt mag niet langer open

KNVB krijgt nul op rekest: transfermarkt mag niet langer open

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 augustus 2022 – De transfermarkt in Nederland sluit 'gewoon' op 31 augustus. De FIFA heeft de KNVB laten weten dat het niet mogelijk is de transferwindow met een dag te verlengen, zo meldt Voetbal International-journalist Fabian van der Poll op Twitter.

Vorige week ontstond ophef in de Nederlandse voetbalwereld toen bleek dat de transfermarkt in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie een dag eerder sluit dan die in bijvoorbeeld de Premier League, LaLiga, Bundesliga, Serie A en Ligue 1.

Het is daardoor in theorie mogelijk dat Nederlandse clubs op 1 september een speler kwijtraken en daar vervolgens geen vervanger voor kunnen halen. Althans, niet een speler die op dat moment vastligt bij een andere club. Transfervrije spelers kunnen ook buiten de transferwindows worden vastgelegd.

'Wij houden de datum van 31 augustus aan en een aantal andere bonden sluit een dag later, in de nacht van 1 op 2 september. Wij zijn verbaasd over dit verschil in sluitingsdatum. Het klopt ook dat wij nog in gesprek zijn met de FIFA om te kijken of we onze sluitingsdatum ook kunnen verlengen. Omdat de transferwindow al loopt, verwachten wij wel dat het moeilijk wordt om dit nog op korte termijn te kunnen realiseren', zo liet een woordvoerder van de bond vorige week weten.

De poging van de KNVB om de sluitingsdatum is dus mislukt. Dat betekent dat de transfermarkt in Nederland tot 31 augustus om 23.59 uur open is. In de grote competities sluit de window 24 uur later.

Reacties

gerelateerd