Eerste balcontact Alaba bezorgt Real Madrid perfecte start

14 augustus 2022, 23:57

Real Madrid heeft zondagavond geen fout gemaakt in de seizoensopener tegen Almería. Een vroeg tegendoelpunt bracht de regerend kampioen van Spanje niet van de wijs. David Alaba groeide met zijn eerste balcontact van de avond uit tot matchwinner.

Bij Real Madrid maakten Antonio Rüdiger en Aurélien Tchouaméni als basisspeler hun debuut in de Spaanse competitie. Onder meer Alaba, Luka Modric, Casemiro en Eden Hazard zaten op de reservebank toen in Almería het eerste fluitsignaal klonk. Zij zagen de thuisploeg na zes minuten verrassend op voorsprong komen. Largie Ramazani - deze zomer gelinkt aan Feyenoord - ontsnapte aan de aandacht van Rüdiger en zette de 1-0 op het scorebord.

Het was voor Real Madrid geen reden om in paniek te raken, al duurde het wel even voordat de 1-1 viel. Die werd na een uur gemaakt door Lucas Vázquez, die na een inzet van Vinícius Júnior in de rebound raak schoot. Een kwartier later viel ook de 1-2. Koud in het veld ging Alaba bij een vrije trap achter de bal staan. Met zijn linker krulde de Oostenrijkse invaller de bal via de bal tegen de touwen - buiten het bereik van doelman Fernando.

Door de 1-2 zege is Real Madrid het seizoen uitstekend begonnen. De overwinning smaakt extra zoet omdat FC Barcelona eerder in het weekend bleef steken op een 0-0 gelijkspel tegen Rayo Vallecano.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen