Steijn onthult inspiratie voor razendsnel doelpunt van Van Crooij

14 augustus 2022, 22:21

Maurice Steijn heeft in gesprek met ESPN onthuld waar Sparta Rotterdam de inspiratie vandaan heeft gehaald voor het razendsnelle doelpunt van Vito van Crooij tegen AZ. De Rotterdammers waren zondag al na acht seconden trefzeker - een evenaring van het Eredivisie-record.

Sparta sloeg direct na de aftrap toe. "Dat hebben we gisteren tijdens de training ingestudeerd. Van Crooij schoot toen nog op de lat. Het is natuurlijk geweldig om zo aan de wedstrijd te beginnen", aldus Steijn, die aangeeft dat Sparta een voorbeeld heeft genomen aan een aftrap van AFC Bournemouth tegen Fulham van vorig seizoen. "Daar hebben we 'm van."

Nordin Boukhari heeft binnen de technische staf van Sparta de verantwoordelijkheid over de standaardsituaties. Hij kwam dan ook met het idee om de aftrap van Bournemouth te kopiëren. "Je moet je assistenten de vrijheid geven om dat te oefenen. Dat hebben we gisteren gedaan. Een geweldig moment", aldus Steijn. "Zo'n aftrap kun je natuurlijk maar een keer per seizoen doen. Daarna weten ze het."

Ondanks het vliegensvlugge doelpunt van Van Crooij hield Sparta niets over aan de thuiswedstrijd tegen AZ. "Na die tien seconden zijn we het volledig kwijt geweest. We hebben geen moment het initiatief kunnen toen, zowel in druk zetten als aan de bal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen