Kuyt analyseert zwakke start ADO: "Daar waren jullie niet bij"

14 augustus 2022, 17:19

De start van het nieuwe seizoen verloopt voor ADO Den Haag niet zoals gehoopt. De ploeg van trainer Dirk Kuyt verloor zondag ook de tweede wedstrijd. Thuis tegen FC Den Bosch werd er met 0-2 verloren. Volgens Kuyt kwam zijn ploeg bepaalde afspraken niet na en speelden sommige spelers met minder vertrouwen dan normaal.

"Je ziet hoe de goals ontstaan", begint Kuyt voor de camera van ESPN. "Bij het hoog drukzetten konden zij er toch onder uit voetballen. Normaal gesproken moet het niet op die manier kunnen, dat zij binnen één of twee passes de bal achter onze laatste linie hebben. Daar hebben we afgelopen week op getraind en ging erg goed, maar daar waren jullie niet bij. Het belangrijkste is dat je het kunt vertalen in een wedstrijd. Een tegenstander gaat er natuurlijk op anticiperen en herkent hoe je speelt, daar zul je mee aan de slag moeten. Ik ga de beelden terugkijken en zorgen dat we beter voor de dag komen."

Hoewel ADO nog voor rust tegen een 0-2 achterstand aankeek, denkt Kuyt dat de wedstrijd ook heel anders had kunnen verlopen. "Op het moment dat wij de eerste goal maken en ook de andere kansen benutten, dan speel je een gewonnen wedstrijd. Dan moeten er nog dingen verbeterd worden, maar hebben we in ieder geval veel meer vertrouwen. Je zag vandaag ook weer momenten in het veld dat de spelers niet het vertrouwen hebben dat zij wel in de trainingen en tijdens de afgelopen weken lieten zien. Daar moeten we iets aan doen."

ADO ging vorige week in de seizoensopener met 4-0 onderuit tegen Heracles Almelo. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen MVV. Daarna volgt een thuisduel met Jong Ajax en een bezoek aan Willem II.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen