Giakoumakis laat Schots publiek opveren met heerlijke omhaal

14 augustus 2022, 15:50

Georgios Giakoumakis heeft zijn eerste doelpunt van het nieuwe seizoen te pakken. De Griekse spits, die vorig jaar topscorer van de Eredivisie werd namens VVV-Venlo, tekende in de uitwedstrijd tegen het Schotse Kilmarnock FC voor het toetje namens Celtic. De topclub boekte een 0-5 overwinning.

Dat deed de aanvaller op fenomenale wijze. Na een hoge bal probeerde Giakoumakis het met een omhaal, die onhoudbaar bleek voor de doelman van Kilmarnock FC. Daarmee heeft Giakoumakis zijn doelpuntenteller voor dit seizoen geopend. De spits kwam 24 minuten voor tijd binnen de lijnen bij Celtic. Ook de vorige twee duels was Giakoumakis slechts invaller.

Afgelopen seizoen worstelde Giakoumakis met zijn fitheid. Zijn inbreng bleef mede daardoor beperkt tot ruim achthonderd minuten in de Schotse competitie. Verdeeld over zestien wedstrijden lukte het Giakoumakis wel om zijn stempel te drukken bij zijn nieuwe werkgever. De Grieks international was daarin namelijk negen keer trefzeker. In het bekertoernooi scoorde hij viermaal in drie optredens.

Giakoumakis beleefde een weergaloos seizoen in Venlo, door namens VVV 26 keer te scoren. Daarmee verbrak hij diverse records en kroonde hij zich tot topscorer van de Eredivisie.