Inzaghi wil 'held' Dumfries koste wat kost behouden bij Inter

14 augustus 2022, 11:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Simone Inzaghi wil niet meewerken aan een vertrek van Denzel Dumfries. De Nederlandse rechtsback wordt de laatste dagen veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar de Premier League, maar daar gaat de Milanese topclub geen medewerking aan verlenen.

Dumfries begon zaterdagavond tegen Lecce op de reservebank. Matteo Darmian kreeg de voorkeur, maar Dumfries kwam na rust als invaller binnen de lijnen. In absolute blessuretijd groeide Dumfries uit tot de grote held bij Inter, door zijn ploeg in minuut 95 aan een 1-2 overwinning te helpen. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg drie belangrijke punten.

Dumfries zou op het punt staan om naar Chelsea te verkassen, maar dat klopt volgens Inzaghi niet. "Wij willen geen spelers meer verkopen. Deze selectie moet intact blijven en er moet nog één centrale verdediger bij", zei Inzaghi tegen La Gazzetta Dello Sport. "Ik heb geen signalen ontvangen dat Dumfries gaat vertrekken bij ons."

De 26-jarige Rotterdammer werd afgelopen zomer na een sterk EK overgenomen van PSV. Sindsdien speelde Dumfries 45 wedstrijden in de Milanese hoofdmacht. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten en zeven assists.

Volg hier: alle geruchten in ons transferblog