Ten Hag beleeft meest belabberde start met United in 101 jaar

14 augustus 2022, 09:39

Erik ten Hag is dramatisch aan zijn nieuwe avontuur bij Manchester United begonnen. De Nederlandse oefenmeester slikte tegen Brentford (4-0) alweer de tweede competitienederlaag op rij. United begon in 1921 (!) voor het laatst met twee nederlagen aan het nieuwe seizoen in Engeland.

Vorige week werd vorige week al verrast door Brighton & Hove Albion. De Engelse club boekte een 1-2 overwinning op Old Trafford, waarmee zij Ten Hag een valse start bezorgden. De nederlaag tegen Brentford maakte de horrorstart compleet voor de van Ajax overgenomen coach. United sloot de dag zelfs af als hekkensluiter van de Premier League.

Dat gebeurde dertig jaar geleden voor het laatst. Op 21 augustus 1992 stond de topclub aan het einde van de dag eveneens onderaan de ranglijst in de Premier League. Bovendien deed de start de Engelse pers denken aan het degradatieseizoen 1973/1974. Destijds kwamen de Red Devils een matige start niet meer te boven.

Volgende week wacht United een nieuwe forse uitdaging. De topclub neemt het maandagavond in eigen huis op tegen rivaal en titelkandidaat Liverpool. Het weekend daarna wacht Ten Hag een bezoek aan Southampton.

Lees ook: Engelse media laten niets heel van Manchester United

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen