Van der Vaart neemt het op voor Frenkie: "Ik vind het maffia"

Van der Vaart neemt het op voor Frenkie: "Ik vind het maffia"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 augustus 2022 – Rafael van der Vaart heeft geen goed woord over voor FC Barcelona. Joan Laporta probeert Frenkie de Jong en Memphis Depay naar de uitgang te dirigeren. De analist vindt dat de club gestraft moet worden voor het beleid.

"Hoe kan je nou in hemelsnaam spelers kopen als je geen geld hebt? Ik vind het een schande. Laporta staat overal te lachen met zijn grote kop als hij weer een nieuwe speler heeft gehaald, maar hij vraagt wel aan spelers of ze salaris willen inleveren. Dat is een grove schande…", is het duidelijke oordeel van de voormalig voetballer bij Ziggo Sport. "Volgens mij denkt hij dat hij de koning is daar, maar eigenlijk is het een flapdrol. Je gaat niet zo met mensen om."

Van der Vaart vindt de handelwijze niet goed te praten. "Het gaat erom dat je een contract tekent en dat je dat uitzit of tussentijds vertrekt. Maar dit kan toch niet? En dan ondertussen wel andere spelers halen. Ik vind het maffia. Dat moet je keihard aanpakken", aldus de analist, die vindt dat Laporta de club een slechte naam geeft. "Het is een waanzinnige club, waar elke speler wil spelen. Maar dit is een schande. Frenkie de Jong wordt neergezet als een geldwolf…"

De Jong wordt al de hele zomer gelinkt aan een overstap naar Manchester United of Chelsea. De middenvelder wil graag in Camp Nou blijven, maar dan moet hij een deel van zijn salaris inleveren. Van der Vaart noemt het 'de omgekeerde wereld'. "Hij wil blijven, heeft al een keer salaris ingeleverd. Nu moet hij inleveren zodat de club zijn concurrenten kan betalen."

Reacties

gerelateerd