Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Feyenoord stuit op Noppert: Friezen pakken punt in de Kuip

Feyenoord stuit op Noppert: Friezen pakken punt in de Kuip

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

13 augustus 2022 – Feyenoord heeft slechts een punt overgehouden aan zijn eerste thuisduel in de Eredivisie. In de Kuip kwamen zowel Heerenveen als de thuisploeg niet tot scoren en dat was veelal te danken aan de uitblinker van de avond: Andries Noppert. Het eerste puntenverlies voor de Rotterdammers is een feit.

Arne Slot begon na de succesvolle ontmoetingen met Vitesse vorige week (2-5) met dezelfde elf namen in de basis. Een uitverkochte Kuip zag hoe Feyenoord stormachtig aan de wedstrijd begon en binnen drie minuten doelman Noppert een paar keer onder vuur nam en zelfs het aluminium raakte.

Heerenveen kwam daarentegen de gehele eerste helft niet van eigen helft af. Feyenoord kreeg het wat lastiger om kansen te creëren. Zeker aan de linkerkant, waar Marcus Pedersen en Patrik Walemark niet op elkaar ingespeeld zijn. Pedersen kwam er een aantal keer wel doorheen, maar wanneer hij de bal kreeg in het zestienmetergebied ging het telkens fout. Zodoende moest Feyenoord het vooral hebben van de naar binnen komende Javairo Dilrosun, maar hij stuitte telkens op Noppert.

Met de brilstand op het scorebord was het voor Feyenoord zaak om in de tweede helft afstand te nemen van de Friezen. Er kwam alleen wel een heel ander Heerenveen uit de kleedkamers. Het spelbeeld sloeg in de eerste minuten volledig om ten opzichte van de eerste helft. Heerenveen durfde meer te voetballen.

Slot greep na iets meer dan een uur spelen in en haalde onder andere de allerminst overtuigende Walemark naar de kant. Invallers Oussama Idrissi en Orkun Kökcü brachten weer wat nieuwe energie in de ploeg, maar tot echte mogelijkheden leidde het niet. Ook het debuut van de Mexicaanse spits Santiago Giménez leverde Feyenoord niet op wat werd gehoopt. Tijdens het slotoffensief was de grootste kans uiteindelijk voor invaller Jens Toornstra in de 86ste minuut, maar weer was daar de reddende engel van Heerenveen, Noppert. Hij was de reden dat Heerenveen met een punt terug de bus in ging.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Justin Bijlow 6, Lutsharel Geertruida 5.5, Gernot Trauner 6.5, Jacob Rasmussen 6, Marcus Pedersen 5 (85' Jens Toornstra -), Fredrik Aursnes 7, Quinten Timber 6 (85' Alireza Jahanbakhsh -), Sebastian Szymanski 6 (63' Orkun Kökcü 7), Javairo Dilrosun 6, Danilo Pereira 5 (78' Santiago Giménez -), Patrik Walemark 4.5 (63' Oussama Idrissi 5.5)

SC Heerenveen: Andries Noppert 8.5, Milan van Ewijk 7, Sven van Beek 6, Joost van Aken 6, Pawel Boschniewicz 6, Mats Köhlert 5 (80' Rami Kaib -)), Anas Tahiri 5.5, Thom Haye 5 (90' Husseun Ali -), Tibor Halilovic 5 (64' Simon Olsson 6), Amin Sarr 6.5, Sydney van Hooijdonk 5 (64' Timossi Andersson 5.5)

Man of the match: Andries Noppert
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling. Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd