'Ajax bereikt akkoord: Perr Schuurs op weg naar de uitgang'

13 augustus 2022, 22:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax neemt afscheid van Perr Schuurs. De Amsterdammers hebben zaterdag op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Torino, dat al langer hengelde naar de diensten van de verdediger. De Italiaanse club gaat 9,5 miljoen euro overmaken naar de Johan Cuijff ArenA. Door bonussen kan dat bedrag met nog eens 3,5 miljoen euro oplopen.

De Telegraaf meldt dat Ajax daarnaast aanspraak maakt op vijftien procent van de winst bij een toekomstige transfer. De Amsterdamse club betaalde vier seizoenen geleden drie miljoen euro aan Fortuna Sittard voor de mandekker, maar hij wist nooit onomstreden basisspeler te worden bij de hoofdmacht. Alfred Schreuder wilde Schuurs graag houden, maar de voetballer wil elke week op het veld staan.

De 22-jarige verdediger drong daarom zelf aan op een transfer. Schuurs speelde 93 officiële wedstrijden voor de Amsterdamse club. Hij werd drie keer kampioen, won twee keer de beker en een keer de Johan Cruijff Schaal. Nu gaat hij de Nederlandse topclub dus verlaten voor een avontuur bij de Italiaanse middenmoter.

Ahmetcan Kaplan

Een vertrek van Schuurs betekent dat Ajax ook weer de markt opgaat. De Amsterdammers zien in Ahmetcan Kaplan de ideale opvolger. De jeugdinternational van Turkije zou op hoofdlijnen zelfs al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de regerend landskampioen. Dat maakte De Telegraaf eerder deze week al bekend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JohnKnooren21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veel succes Perr En fijn dat Fortuna ook nog wat over houdt ! Dit is voor alle partijen een goede keuze . Torino weet heus wel , wat van plan zijn met Perr Schuurs. !

Tonnie14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waardeloos had moeten blijven nu kopen kopen en weer kopen

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom? 3 jaar banken wordt je niet beter van. Schuurs moet minuten maken en beter worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen