RKC Waalwijk
1 – 1
Sparta

'Ajax bereikt akkoord: Perr Schuurs op weg naar de uitgang'

'Ajax bereikt akkoord: Perr Schuurs op weg naar de uitgang'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 augustus 2022 – Ajax neemt afscheid van Perr Schuurs. De Amsterdammers hebben zaterdag op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Torino, dat al langer hengelde naar de diensten van de verdediger. De Italiaanse club gaat 9,5 miljoen euro overmaken naar de Johan Cuijff ArenA. Door bonussen kan dat bedrag met nog eens 3,5 miljoen euro oplopen.

De Telegraaf meldt dat Ajax daarnaast aanspraak maakt op vijftien procent van de winst bij een toekomstige transfer. De Amsterdamse club betaalde vier seizoenen geleden drie miljoen euro aan Fortuna Sittard voor de mandekker, maar hij wist nooit onomstreden basisspeler te worden bij de hoofdmacht. Alfred Schreuder wilde Schuurs graag houden, maar de voetballer wil elke week op het veld staan.

De 22-jarige verdediger drong daarom zelf aan op een transfer. Schuurs speelde 93 officiële wedstrijden voor de Amsterdamse club. Hij werd drie keer kampioen, won twee keer de beker en een keer de Johan Cruijff Schaal. Nu gaat hij de Nederlandse topclub dus verlaten voor een avontuur bij de Italiaanse middenmoter.

Ahmetcan Kaplan
Een vertrek van Schuurs betekent dat Ajax ook weer de markt opgaat. De Amsterdammers zien in Ahmetcan Kaplan de ideale opvolger. De jeugdinternational van Turkije zou op hoofdlijnen zelfs al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de regerend landskampioen. Dat maakte De Telegraaf eerder deze week al bekend.

Reacties

gerelateerd