Utrecht heeft les niet geleerd; Cambuur houdt Dost in bedwang

Utrecht heeft les niet geleerd; Cambuur houdt Dost in bedwang

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 augustus 2022 – FC Utrecht wacht nog altijd op de eerste overwinning van het nieuwe seizoen van de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser bleef zaterdagavond in de eigen Galgenwaard steken op een gelijkspel tegen SC Cambuur. Er wordt uiteindelijk niet gescoord door de Utrechters en de Leeuwarders.

Fraser zal zijn manschappen op het hart hebben gedrukt dat de beginfase vanavond extra belangrijk zou zijn. Een week geleden liet Utrecht namelijk na om RKC in de beginfase pijn te doen en dat resulteerde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. De trainer besloot wel om Bas Dost, die in Waalwijk twee keer wist te scoren, voor het eerst in de basis te zetten. Dat bleek echter niet meteen een garantie te zijn voor een vroege treffer. Utrecht kreeg ook tegen Cambuur veel kansen in het eerste half uur. Doelpunten vielen er echter niet.

De wedstrijd was amper vijf minuten oud toen Dost al zijn derde doelpunt van het seizoen had moeten maken. De spits stond helemaal vrij na een slimme voorzet van Daishawn Redan, maar doelman João Virgínia lag in de weg. Dost liet vervolgens ook na om van heel dichtbij de bal binnen te tikken, terwijl collega-aanvaller Redan tot twee keer toe stuitte op Virgínia. Nadat ook Djevencio van der Kust een grote kans om zeep had geholpen, schrok Cambuur eindelijk wakker. Utrecht kwam goed weg bij een kans voor Remco Balk en een vrije trap van Mees Hoedemakers.

Na de thee kreeg Utrecht bijna de rekening van alle gemiste kansen gepresenteerd. Roberts Uldrikis legde de bal uitstekend klaar voor Jamie Jacobs, wiens schot ternauwernood geblokt kon worden door een Utrechter. Even later was Uldrikis zelf dreigend met een kopbal, die in tweede instantie door Vasilios Barkas werd gekeerd. Waar Utrecht in de eerste helft nog meerdere keren gevaar kon stichten, lukte dat in het tweede bedrijf vrijwel niet. Pas na ruim twintig minuten werd Dost weer eens gevonden. Hij kon zijn kopbal geen kracht meegeven.

In de slotfase was het vooral Cambuur dat aanspraak maakte op een treffer. Balk was dreigend, terwijl Hoedemakers en Mitchell Paulissen het van afstand probeerden. Utrecht kon daar weinig tegenover stellen en verspeelt voor de tweede keer op rij dure punten. Dat moet volgende week anders als er een bezoekje wordt gebracht aan promovendus FC Emmen. Voor Cambuur zal het gelijkspel voelen als een bonuspunt, al had er met wat meer scherpte nog meer in gezeten. De Leeuwarders zijn wel van de nul af en nemen het volgende week op tegen Fortuna Sittard.

Opstellingen en beoordelingen*
FC Utrecht: Vasilios Barkas 6.5; Hidde ter Avest 6.5 (70 Moussa Sylla 6), Mark van der Maarel 6, Nick Viergever 6, Modibo Sagnan 5.5 (46. Ruben Kluivert 6), Djevencio van der Kust 5.5; Luuk Brouwers 6, Taylor Booth 5.5 (46. Can Bozdogan 6), Othmane Boussaid 6.5 (75. Albert Lottin -); Daishawn Redan 5 (65. Anastasios Douvikas 5.5), Bas Dost 6.

SC Cambuur: João Virgínia 7; Doke Schmidt 6.5, Marco Tol 6, Léon Bergsma 6.5, Alex Bangura 6; Jamie Jacobs 6 (77. Mitchell Paulissen -), Mees Hoedemakers 6.5, Remco Balk 6 (77. Michael Breij -); Robin Maulun 6, Roberts Uldrikis 6.5 (85. Tom Boere -), Milan Smit 5.5 (61. David Sambissa 6).

Man of the Match: João Virgínia
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

gerelateerd