Ten Hag kritisch: "Ik had de andere acht ook kunnen vervangen"

13 augustus 2022, 21:25

Erik ten Hag baalt van de keiharde nederlaag die zijn ploeg heeft geleden. Waar vorige week nipt verloren werd van Brighton & Hove Albion, was Brentford nu met 4-0 te sterk. Het is niet de start waar de Nederlandse oefenmeester op gehoopt had, erkent hij na de horroravond.

"Het is duidelijk dat de prestatie erg slecht was. Als je zulke fouten maakt, kun je de wedstrijd niet winnen", vertelt de trainer aan de BBC, doelend op twee fouten van doelman David de Gea. Bij de eerste tegentreffer ging de doelman over de bal heen en bij de tweede goal greep hij ook niet goed in. "Wij moeten meer verantwoordelijkheid nemen op het veld. Zulke fouten mag je op ons niveau niet maken… Wij moeten de teleurstelling snel verwerken."

Lees ook: Ten Hag aangepakt na ramp: 'You will be sacked in the morning'

De trainer heeft de selectie nog niet op orde, maar dat mag volgens hem geen excuus zijn na deze pijnlijke nederlaag. "Het is duidelijk dat we spelers nodig hebben, maar daar moeten we op dit moment niet aan denken. De voetballers die hier wel zijn, moeten het beter doen. Ik had gehoopt op een betere start, maar ik blijf geloof houden. Ik heb in de voorbereiding goede dingen gezien."

Ten Hag besloot om hard in te grijpen in de rust. Hij haalde drie spelers naar de kant. "Deze wissels waren om frisse benen in de ploeg te brengen, maar ik had de andere acht ook kunnen vervangen", vertelt de keuzeheer voor de camera van Sky Sports.  "We bevinden ons in een moeizaam proces. Het lijkt erop dat de we fouten van vorig seizoen hebben meegenomen naar dit jaar. Dat moet snel veranderen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen